Tradicionalno prvosvibanjsko natjecanje u spravljanju čobanca u parku pokraj Orljave

Najava Požeškog kotlića
(FOTO: Tomislav Milanović)

25.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3417

Osmu godinu za redom 1. svibnja održat će se požeški kotlić u parku pokraj Orljave. Na manifestaciji u organizaciji Grada Požege i Turističke zajednice grada Požege 50-tak natjecatelja odmjerit će snage u kuhanju tradicionalnog slavonskog čobanca u nedjelju od 10.45 do 15 sati kad je i proglašenje pobjednika. Sve posjetitelje očekuje i bogata ugostiteljska ponuda i zvuci tamburice TS Posegana.

- Za natjecatelje iz svih krajeva Slavonije pripremili smo natjecateljsko mjesto, meso, vodu i brikete tvrtke Spin Vallis. Pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže i dođu na manifestaciju, a još uvijek se mogu prijaviti i kao natjecatelji u Uredu turističke zajednice ili na broj telefona 274 900 – rekla je direktorica Ureda turističke zajednice grada Požege, Silvija Podoljak.




- Svake godine u parku bude jako puno dima jer u ovo vrijeme imamo relativno vlažna drva s kojima ljudi imaju problem održavanja vatre. Svaka ekipa dobit će dva paketa naših briketa od suhe piljevine koji su sasvim dovoljni da skuhaju čobanac. Ako se netko prvi puta susreće s tim će biti nepovjerljiv, ali dio ekipa će sigurno kuhati s tim i vidjeti koja je njihova prednost – rekao je direktor općih poslova tvrtke Spin Vallis, Vladimir Petošić.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI