Odred izviđača ¨Jozo Koutni¨ mijenja ime u Odred izviđača Požega: Imamo problema s prostorom

Odred izviđača Požega
(FOTO: Odred izviđača Požega)

21.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5202

Požeški Odred izviđača Jozo Koutni dobio je novo rukovodstvo na održanoj izbornoj skupštini održanoj 18. travnja. Izviđače će voditi  dugogodišnji izviđač i djelatnik požeške vojarne starješina Dražen Jaroš, za načelnika izabran je Branko Nedić, predsjednik Kluba brđana je Ivica Podgornjak, a tajnik Dejan Čuljak.

Na skupštini je istaknut nedostatak prostora za održavanje redovnih aktivnosti zbog čega se u redove organizacije ne mogu primiti brojna zainteresirana djeca. Također, oprema, šatori i drugi rekviziti čuvaju se po garažama i tavanima članova. Vjeruju da će se to pitanje uskoro riješiti u dogovoru s Gradom Požegom.

- Nedostatak prostora je kroničan. Od početka tražimo prostor za rad s djecom i do sada ga nismo uspjeli dobiti u Gradu Požegi. Ljeti nam i nije toliki problem nego nam je hladno preko zime i nemamo gdje s djecom. Imamo teoretsku nastavu moramo djeci objasniti određene stvari i snalazimo se na razne načine. U Gradu Požegi nam je obećano da će se problematika oko prostora riješiti i sad čekamo da se to obećanje izvrši – rekao je starješina Dražen Jaroš.





Izviđači su odlučili da će skratiti ime i ubuduće će se zvati Odred izviđača Požega.

- Zvat ćemo se Odred izviđača Požega jer tradicija je izviđačkih odreda da daju imena po mjestima ili nekim upečatljivim nazivima. Koristili smo ime Jozo Koutni, ali to ne odgovara datom trenutku. I dalje ćemo organizirati Memorijalnu ophodnju, obilazak groba, te posjetu roditelja Joze Koutnija – rekao je Jaroš.

Od tekućih aktivnosti Odreda naveo je prvosvibanjski trodnevni izlet, u lipnju će prisustvovati Susretu brđana Slavonije i Baranje u Osijeku, a u srpnju je predviđen odlazak na kampiranje svake nedjelje. Za Ivanjski krijes od strane organizatora su zamoljeni za slaganje vatre, a krajem kolovoza sudjelovat će na zajedničkom taboru svih izviđačkih društava iz Slavonije i Baranje u Vinkovcima


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI