¨Ovaj je trg bio poznat po aferama kad se demonstrirala politička glupost. Sad će biti lice grada¨

Župnik Ivica Žuljević i gradonačelnik Vedran Neferović
(FOTO: Lidija Galić)

18.04.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 11372

Do 15. listopada, blagdana Sv. Terezije Avilske, trebali bi završiti radovi na uređenju Trga Sv. Terezije koji su službeno počeli danas. Vrijednost radova je osam milijuna kuna, izvodi ih Presoflex gradnja, a financiraju se iz kreditnog zaduženja.

- Požega je grad s bogatom i dugom tradicijom, a trgovi su ogledalo našeg grada i odraz brige prema gradu. Trg Sv. Terezije Avilske, nakon bivših vremena kada se tu prometovalo automobilima, zasigurno nije ono što bismo željeli. Uređenjem će ovaj prostor biti prepoznatljiv ne samo zbog toga što je Požega sjedište biskupije nego jer time počinjemo novu etapu uređenja  uže zone grada, od ovog trga do pješačke zone s četiri ulice te raspisivanja natječaja za idejno rješenje uređenja Trga Sv. Trojstva.
 
Kandidirali smo prema Hrvatskoj turističkoj zajednici projekt  uređenja Starog grada te ćemo izmještanjem Dječjeg vrtića Pod gradom riješiti i problem parkiranja u užoj jezgri grada. Time ćemo stvoriti grad doista po mjeri naših stanovnika - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović prilikom obilaska gradilišta.




- Ovaj je trg bio poznat samo po aferama uz dan grada kada se demonstrirala politička glupost, a sada će biti lice našeg grada. Sretan sam što radovi počinju. Moja odgovornost kao gradonačelnika je za projekte u ovom gradu i transparentno sam iznio u javnost koje ćemo projekte pokrenuti - dodao je Neferović.


Ističe da su bespotrebne priče o rastrošnom trošenju novca i fontanama.
- Požežani se moraju otrgnuti od takvog načina razmišljanja jer problemi se ne rješavaju na tri ugla u gradu. Naš grad ima probleme koji se moraju riješiti, imamo ulice Hrvatskih branitelja, Mlinsku i Jagodnjak s velikim problemima, ulaze u grad i od toga kao gradonačelnik ne bježim. Probleme trebamo početi konkretno rješavati. Ne samo makete i novinski natpisi i slike, već konkretno rješavanje - zaključio je.

Župnik Ivica Žuljević dodao je da će paralelno s uređenjem Trga biti obnovljena fasada na katedrali i župnom stanu.
- Danas potpisujemo ugovor s tvrtkom Presoflex te ćemo urediti i fasadu na dvorani Svete Terezije i katoličkoj školi kako bi sve zasjalo jednom novom ljepotom - rekao župnik Žuljević.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI