Požeški Hercules srušio osobni, hrvatski i europski rekord: ¨Svu energiju usmjeravam na Svjetsko prvenstvo¨

Danijel Parac
(FOTO: Vjeran Blašković)

12.04.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 11246

Danijel Parac, 21-godišnjak iz Požege srušio je na Državnom prvenstvu u powerliftingu održanom u Bjelovaru svoj osobni, hrvatski i europski rekord u dvije kategorije - čučnju i mrtvom dizanju te u ukupnom rezultatu. Natječe se u kategoriji juniori do 75 kilograma, u čučnju je podigao rekordnih 215 kilograma, mrtvom dizanju 240 kilograma te u ukupnom rezultatu 570 kilograma. Koliko je podignuo ljestvicu europskih rekorda govori činjenica da je rekord u čučnju sada teži za 25 kilograma, u mrtvom dizanju za 35 kilograma te ukupni rezultat za čak 40 kilograma!

- To su tri osnovne vježbe koje se rade u teretani, a najbolji su test za snagu tijela. Treniram tri puta tjedno po dva, dva i pol sata i to je za sada dovoljno, tempo ću pojačati pred Europsko prvenstvo koje se održava u Zadru od 26. do 29. svibnja - priča nam Danijel Parac.




On je višestruki hrvatski, europski i svjetski prvak u svojoj kategoriji ovoga sporta. 2013. godine u Mađarskoj osvojio je titulu svjetskog prvaka i to mu je za sada najdraži trofej.


- Motiv za treniranje mi je ljubav prema sportu, dobar je to osjećaj biti prvi u nekom sportu na svijetu, to me drži. Nakon Europskog prvenstva u Zadru malo ću se odmoriti, otići na more, a nakon toga u 9. mjesecu je Svjetsko prvenstvo u Nišu - najavljuje Parac.

Kako je nezaposlen, financijsku potporu za odlazak na natjecanja ima jedino od sponzora - diskoteke Platinum i trgovine SMC iz Pleternice.

- Oni mi pomažu , a nikakvu drugu financijsku pomoć ne dobivam. Nekada sam dobivao potporu iz Grada Požege, ali s novom vlašću to se promijenilo. Uputili su me iz Grada u Požeški sportski savez, oni su me vratili nazad u Grad... i tako nekoliko puta - zaključio je svjetski prvak u powerliftingu Danijel Parac.

Dodano u 12:30 sati

Iz Požeškog sportskog saveza (PSS) u redakciju se javio tajnik Željko Mitrović koji kaže kako je PSS financijski pratio Danijela Parca, plaćao određene putne troškove i sl., ali da on više nije član niti jednog požeškog kluba te mu PSS zbog toga ne može financijski pomagati. Rekao je i kako nije točno da mu nije financijski pomognuto otkako je u gradu nova vlast jer mu je kupljeno posebno odijelo za treniranje.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI