¨Neferoviću treba liječenje. Prijetio je da će mi polomiti moj, od Boga darovan, kažiprst¨

Zdravko Ronko (SDP)
(FOTO: Lidija Galić)

11.04.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 9804

Zdravko Ronko, predsjednik županijskog SDP-a i član Gradskog vijeća Požege na današnjoj je konferenciji za novinare osudio retoriku gradonačelnika Vedrana Neferovića za koju smatra da je rezultat "bolesnog stanja".

- U sklopu akcije "Omiljeni cvijet Ane Rukavine" volonterka Martina Vlašić od čelnika Grada zaradila je  prijetnju kako "neće dobro proći". Ja sam na sjednici Gradskog vijeća zaradio prijetnju da će mi polomiti dio tijela, moj, od Boga darovan kažiprst. I inače na sjednicama Gradskog vijeća nakon pitanja oporbenih vijećnika ili rasprave po pojedinim točkama slijede svakovrsna vrijeđanja, etiketiranja, ismijavanja, posebno SDP-ovih vijećnica: nemate pojma o ničemu, ne lupajte gluposti, lupate kao otvoren prozor, skratite jezik da ga netko drugi ne skrati,  ne sviđa mi se zelena boja vaše bluze, pa dalje: pomest ćemo vas pa će te manje laprdati, pogledom iz stana u park od svega drveća vidim dva SDP-ova balvana, i to kakvi balvani - kapitalci, pa onda recimo: o MORH-u bolje da šutite ili odete  jednim od MIG-ova koje je vaša vlada uspješno rekonstruirala, otiđite prije sjednice na pregled veterinaru jer ovo što govorite je kravlje ludilo, vi ste jedna  visokoobrazovana  akademska grupa koji ste svi studirali smjer destrukcije, prijava policiji, sud, itd. - nabrojio je Ronko.




Kaže da je sve to izrečeno je kroz zapanjujuću odsutnost samokontrole, burnu  razdražljivost, silnu agresivnost i izljeve bijesa te da SDP uz visoku dozu i obzirnosti i tolerancije već duže vrijeme na to upozorava.


- Upozoravamo na "jedno bolesno stanje" koje zasigurno traži liječenje, no njega naravno nema bez aktivnog učešća i  onoga kojemu je ta pomoć potrebna, pa stoga da ne bude kasno i ovim putem apeliramo na sve one koji svojim utjecajem mogu pripomoći da se to čim prije dogodi - kaže Ronko te osim što "bolesnim stanjem" naziva gradonačelnikove istupe smatra da je u "bolesnom stanju" i gradski proračun.

- Ne možete se zaduživati s 35 milijuna kuna za narednih 18 ili 20 godina i s kamatom od daljnjih 20-tak  milijuna, a cviliti nad skinutih minornih 238 tisuća kuna koje vam uzgred budi rečeno niti ne pripadaju i naricati kako će ta "nepogoda" ugroziti redovno funkcioniranje grada i  gradske projekte, kako je to prijetnja za blokadu pa čak i bankrot Grada. To što smo čuli je sramota!!! - upozorava Ronko.

Kako već i znate, stalno upozoravamo na  tu nestabilnost i loše stanje  gradskih financija u koje je doveden Gradski proračun upravo zahvaljujući  diletantizmu.
Kaže kako je prema informacijama dobivenim proteklog petka, a na temelju prava na pristup informacijama, za dospjela potraživanja, obveze prema korisnicima, plaće za ljude na projektima, plaće za javni rad, naknade vijećnicima, itd. trebalo oko dva milijuna kuna. Istovremeno, na računu je, kaže Ronko, u tom trenutku bio "bingo", koja kuna iznad  350 tisuća, skoro u rangu s Brestovcem.

- Dok sam bio gradonačelnik  Požege  bio bi vrlo nervozan, ako bi dnevno  pao ispod dva milijuna kuna. Pa i sa danom  mog odlaskom 2.6.2013. godine ostavio sam im na računu četiri milijuna kuna, a u Tekiji i 15 milijuna kuna čiste dobiti u Tekiji. U Požegu se tad i investiralo, hoćete li u pruge, ceste, ulice, glavne žile kucavice, rotore, parkirališta uz  kolodvor  i  bolnicu, 40-milijunsko opremanje požeške bolnice, Kužni pil, Staru svilanu, investiralo se  u preko 15 novih  i 30-tak obnovljenih spomen obilježja, u građevine, od POS-ove zgrade, Vatrogasnog spremišta, Glazbene, Knjižnice pa do Veleučilišta. I kad smo već kod Veleučilišta, evo u petak nova vlast razriješila je  Upravno vijeće Veleučilišta u sastavu Cesarik, Čolak, Vukelić i postavili su  "svoje ljude". OK! No, požeška javnost treba znati da  je to i takvo  Upravno vijeće,  upravo pažnjom dobrog  gospodara, s tim petkom i podmirilo sve obveze i ostavilo na računu Veleučilišta  nevjerojatnih  23 milijuna kuna oročenih sredstava na 3, 6 i 12 mjeseci plus kamate, te  još četiri milijuna kuna na redovnom računu za tekuće poslovanje, ukupno preko 27 milijuna kuna. Al` će biti rajte kad se sad bratija toga dokopa! - tvrdi.

Na kraju kaže da je gradska "trojka" proračun svela na prikupljanje od prvog do prvog za uhljebarske plaće i hladni pogon, dok su proračunske investicije nula, investicije iz sredstava  ministarstava,  javnih poduzeća, agencija i drugih asocijacija nula, investicijska sredstva iz Europskih fondova nula, sve u svemu, zaključuje, jedno veliko ništa.

- I sad bi nakon nerada i nanesene štete  "het-trikom"  i mazanjem očiju građanima podigli masni kredit, ulupali ga u trg, bazen i vrtić na stričevoj livadi preko Orljave, a branitelje pompozno useliti u velebni "Braniteljski dom" od čak 70 četvornih metara derutnog i vlažnog prostora bivših jaslica pod Gradom i eto tako pobijediti na izborima u proljeće 2017.godine. Prije bih rekao da to neće proći  –  No pasaran ! - poručio je na kraju prvi SDP-ovac požeško-slavonske županije.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI