Svjetski kalendar i brdsko-biciklistička liga: Odličan vikend biciklista Luks Racing Teama

Natjecatelji Luks Racing Teama
(FOTO: Luks Racing Team)

04.04.2016. | L. Galić/Luks Racing Team
Pregleda: 2756

Ovog vikenda biciklisti požeškog biciklističkog kluba LUKS Racing Teama sudjelovali su na dvije utrke.

U Premanturi kod Pule održana je utrka svjetskog kalendara, u kategoriji UCI C1, Kamenjak Rocky Trails, a na njoj su sudjelovali požeški biciklisti Krešimir Pavičić, Zvonko Pedić, Mirko Budimlić i Nino Pavičić.

- U konkurenciji od preko 350 natjecatelja naši su biciklisti pokazali da su se provedenim zimskim pripremama približili vrhu. Staza je ove godine bila nešto izmijenjena s obzirom na prošlu godinu i sastojala se od start lapa u dužini od dva kilometra i kruga u dužini 3,7 kilometara koji se protezao dio uz more i dio u šumi Kamenjak. Staza je puna tehničkih dijelova, kratkih i dugih uspona i spusteva.
U jakoj međunarodnoj konkurenciji u kategoriji Veterani B nastupio je naš Krešimir Pavičić koji je u konkurenciji mlađih natjecatelja vozio dobru utrku od tri kruga, 13,1 km, i završio je u top 10, odnosno na devetom mjestu u konkurenciji hrvatskih natjecatelja - doznajemo od Igora Marača iz LUKS Racing Teama.









U kategoriji Mlađi junior startali su Mirko Budimlić i Nino Pavičić. Mirko je startao iz prvog reda, a Nino iz drugog. Obojica su krenuli dobro i ostali  u prvoj skupini koju je i predvodio Mirko Budimlić. Nakon start lapa Mirko je pao na treće mjesto dok je Nino Pavičić ostatak utrke vozio na devetom ili desetom mjestu. U zadnjem krugu, 500 metara prije cilja, Mirka prelazi natjecatelj iz Italije pa završava utrku na vrlo dobrom četvrtom mjestu i prvi među hrvatskim vozačima, dok Nino završava svoju prvu UCI utrku na desetom mjestu i šesti je natjecatelj iz Hrvatske.

U kategoriji Junior, požeški biciklista Zvonko Pedić je u konkurenciji od skoro 30 natjecatelja bio jedini s plasmanom na UCI rang listi i samim time je startao s prve startne pozicije.U trećem krugu ga je zadesila nesreća, probušila se guma na biciklu te je pola kruga gurao bicikli i nije uspio dostići izgubljenu prednost. Utrku završava kao 22. i šesti od hrvatskih natjecatelja.

U nedjelju se vozila prva utrka Slavonske brdsko biciklističke lige u Tvrđi u Slavonskom Brodu.

- Krešimir Pavičić je u kategoriji Veterani osvojio drugo mjesto. Matej Skuzin u kategoriji Elite, Zvonko Pedić u kategoriji Junior i Mirko Budimlić i Nino Pavičić u kategoriji Kadet, a Nino Pavičić u kategoriji Kadet osvaja četvrto mjesto.  Ovim vikendom je počela MTB sezona, a ista se za naš požeški biciklistički klub LUKS Racing team nastavlja utrkom u Grazu u Austriji koja se održava 24.4. i koja je isto kao i utrka u Premanturi UCI C 1 ranga - navodi se u izvješću Luks Racing Teama.










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI