Osmislili poslovnu ideju turističkog centra i završili u TOP 10: ¨Ovo je odlično iskustvo!¨

Patrik oroz i Jan Jurković
(FOTO: Hrvoje Mikolčević)

03.04.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 9701

Patrik Oroz i Jan Jurković, učenici Tehničke škole u Požegi s mentorom Hrvojem Mikolčevićem vratili su se iz Zagreba gdje su sudjelovali na završnici ovogodišnjeg natjecanja "Ideja godine" koju četvrtu godinu provodi portal srednja.hr. Radi se o natjecanju u kojemu je sudjelovalo 100 učenika i 30 mentora iz cijela Hrvatske. Oni su osmislili projektnu ideju - izgradnju, opremanje i puštanje u pogon "Turističkog centra Perušić" s kojom su se plasirali među 10 najboljih timova.






- Počeli smo se pripremati u siječnju, a ideja mi je pala na pamet jer imamo u obitelji zemlju u Lici. Osmislili smo izgradnju turističkog centra u Perušiću s hostelom i bungalovima. Na 10-ak stranica teksta opisali smo i naše prednosti i konkurenciju. U šumi smo pa možemo ponuditi adrenalinski park i aktivni turizam, u blizini je jezero i rijeka pa možemo ponuditi i aktivnosti na vodi. Sve su to naše prednosti i to je centar s najširom takvom ponudom u Hrvatskoj - kazao nam je Jan Jurković, učenik 3. razreda Tehničke škole.


- Nisam očekivao prolaz u TOP 10 projekata, ali to je još jedno novo iskustvo. Upoznali smo divne ljude, izmijenili kontakte, sve je to poticaj za daljnji rad - ispričao nam je Jan. Kao nagradu finalisti su obišli tvrtke Cro team koja je proizvela kompjutersku igricu Serious Sam te tvrtku Rimac automobili u Svetoj Nedjelji.



- U zadnjih mjesec dana sam drugi put u tvornici električnih automobila Mate Rimca. Puno se toga promijenilo u tih mjesec dana i to je stvarno zanimljivo, bilo je više ljudi i gradi se novi hangar - kaže Jan.

Školovanje nakon srednje Tehničke škole planira, ali ne na tehničkom fakultetu. - Radili smo već projekte u turizmu i zanimaju me financije i turizam, tako da ću daljnje obrazovanje nastaviti vjerojatno u tom smjeru - rekao nam je Jan.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI