Trbušne plesačice: ¨Kad prvi puta dođu na trening, budu oduševljene. Dolaze bez predrasuda¨

Ines Jandroković
(FOTO: Lidija Galić)

29.03.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 21381

Prije nešto više od tri mjeseca u Požegi je s radom počela plesna skupina Didem. Riječ je o sekciji Plesnog studija Excite na kojoj se uvježbava trbušni ples.

- Uspjeli smo ove godine pokrenuti odsjek trbušnog plesa i trenutačno nas ima 20-ak. Okupljamo članice od 22 do 50 godina starosti. Moram reći da su Požežanke pokazale zaista veliku hrabrost. U ova tri mjeseca velik je napredak, vide se rezultati i to prije svega na samopouzdanju, koje je itekako važno, te spoznaji vlastitog tijela - kaže Ines Jandroković, voditeljica Plesnog studija Excite.








Školovala se u Zagrebu za plesačicu i plesnu koreografkinju i iako ima diplomu suvremene plesačice, ljubav ju je, kaže, odvela u drugom pravcu.

- Kad prvi puta polaznice dođu na trening, budu oduševljene. Još se nisam susrela s predrasudama. To je nešto novo i nešto što Požega do sada nije imala, za razliku od drugih gradova u Slavoniji. Nema nekih preduvjeta. Kilaža, za koju mnogi smatraju da je važna, nije presudna. Važno je znati vladati svojim tijelom i mišićnom masom. Treninzi su poprilično naporni jer morate poznavati svaki dio svog tijela da biste ga znali pokrenuti i kontrolirati. U svakom trenutku moramo znati što radimo bez gledanja u ogledalo. Ipak, napredak je vidljiv. Žene svih dobi i uzrasta, građe i kilaže su dobro došle - poručuje.
Požeške trbušne plesačice ovog će petka biti u Kavani Boba.
















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI