Pametni skuter ¨hoverboard¨ u Pleternici: ¨Imam osjećaj kao da lebdim¨

Petar Poljak na hoverboardu
(FOTO: Tomislav Milanović)

25.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 20964

Sasvim slučajno naišli smo na mladića koji vozi nekakav čudni skejt u Pleternici. Riječ je o pametnom skuteru – hoverboardu koji nije baš popularan u našoj županiji, ali po Zagrebu je već populariziran. Više o tom zanimljivom prijevoznom sredstvu rekao nam je njegov vlasnik, 16-godišnji Petar Poljak iz Zagreba koji došao u Pleternicu kod rodbine.

- Ovaj pametni skuter radi na nagib tijela, znači ako se naginjete naprijed on će ići naprijed. Isti sistem je i za natrag, a skreće se prebacivanjem s jedne noge na drugu. Trebalo mi je deset minuta da ga naučim voziti iako nisam imao iskustvo vožnje klasičnog skateboarda, roli i sličnih prijevoznih sredstava – priča nam Petar.




Hoverboard koji Petar posjeduje proizvela je tvrtka Robbo iz Slovenije, a on je jedan od predstavnika firme za Hrvatsku. Vozi se na offroad modelu koji košta 500 eura, a klasični gradski hoverboard košta 400 eura. Može postići brzinu od 16 kilometara na sat, puni se s klasičnim električnim punjačem dva do tri sata i nakon punjenja može prijeći 20 kilometara.




- Kreće se pomoću senzora na balans, nešto slično kao Segway, ali bez ručki tako da je potrebno malo steći neki osjećaj. Po Zagrebu ih ljudi voze i zainteresirani su, ali još uvijek je Segway dosta prošireniji. Meni je super na njemu i osjećam se kao da lebdim, a mogu ga voziti po šljunku, pijesku i travi, a nije problem ni sići s kolnika i popeti se na njega – rekao je Petar.



Kaže kako je hoverboard zabavan, a i koristan jer pomaže u razvijanju motoričkih sposobnosti i osjećaja ravnoteže, a mogu ga voziti i stari i mladi.

Svi koji žele saznati više o ovom zanimljivom prijevoznom sredstvu mogu se javiti Petru na broj mobitela: 097/663 5220.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI