Internet nasilje: 71 posto djece sakriva sadržaj s interneta pred roditeljima

Predavanje u Tehničkoj školi
(FOTO: PU požeško-slavonska)

18.03.2016. | Lidija Galić/PU požeško-slavonska
Pregleda: 2276

U Tehničkoj školi u Požegi, policijski službenici linije prevencije osječke i požeške Policijske uprave, Darko Čorković i Krunoslav Kokić održali su edukaciju za učenike o online nasilju, u suradnji s koordinatorom za podršku i informiranje Centra za sigurniji Internet Borisom Radanovićem.

Statistika pokazuje da 49 posto roditelja vjeruje da im djeca govore sve o svojem online ponašanju, da 71 posto djece sakriva sadržaj s interneta pred roditeljima te da 50 posto djece ne zna kome se obratiti za savjet zbog online problema.
Ti i mnogi drugi pokazatelji jasno usmjeravaju preventivne aktivnosti policije na suradnju s drugim institucijama te pojačano educiranje mladih o problemima negativnog utjecaja internetskih sadržaja.




- Između ostalog bilo je govora o prepoznavanju novih oblika zlostavljanja i nasilja, osobito putem interneta što je također ukazalo na potrebu poduzimanja preventivnih aktivnosti, a spominjanje Luke Ritza i njegove nesretne sudbine dodatno je zainteresiralo prisutne učenike. Osim o zakonskoj regulativi govorilo se i o "zlouporabama intime", radu Centra za Sigurniji Internet, te aplikaciji Red Button, čija se poveznica nalazi i na stranici PU požeško-slavonske te pomoću koje se može prijaviti sadržaj na internetu za koji se sumnja da je nezakonit i da se odnosi na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece - navodi se na internetskim stranicama PU požeško-slavonske.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI