Urušava im se kuća: ¨Bojimo se živjeti ovdje i od straha ne možemo ni spavati ¨

Stjepan Volama
(FOTO: Tomislav Milanović)

18.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 16296

Stjepan i Alojzija Volama su umirovljenici koji žive u Eminovcima u kući koja je opasna po život. Zidovi pucaju, ruši se krov, a nemaju ni unutarnji WC. Imaju jako male mirovine i kredit koji su morali podići za liječenje.



- Supruga je prije četiri godine imala moždani udar i cijela lijeva strana tijela joj je oduzeta tako da su nam hitno trebali novci za njezino liječenje. Urušava nam se krov, od vlage pucaju zidovi i strah nas je živjeti ovdje – priča nam Stjepan pokazujući na koji sve način pokušava učvrstiti kuću od rušenja.









Pod krov stavlja željezne stupove, prozorske šupljine povezuje sajlama, nuždu obavljaju u poljskom WC-u i uvjeti za život su im jako teški.



- Prošle godine ovdje je bio jedan građevinar iz Slavonskog Broda i tražio je deset tisuća eura za obnovu kuće. Rekao je da ne bi smjeli živjeti ovdje. Kad malo jači vjetar puhne sve se može srušiti i ovo je opasno po život. Ne možemo čak ni spavati od konstantnog straha, ali nemamo drugo mjesto za život niti ikoga da nam pomogne – priča nam Stjepan. 



Stjepan se obratio za pomoć Općini Jakšić i Požeško-slavonskoj županiji, ali rekli su mu da oni nisu pod njihovom nadležnosti. U mirovini je od 1979. godine jer je dvije godine ranije imao tešku prometnu nesreću od koje je postao 70-postotni invalid. U kući u Eminovcima žive od 1986. godine.



- Ne bi htjeli ići iz ove kuće, ali možda ćemo ju morati napustiti. Supruga je bolesna i često moramo zvati hitnu pomoć, bolnica je blizu, na dobroj smo lokaciji, ali ne želimo umrijeti ovdje. Gdje ćemo ići, ne znamo i bespomoćni smo. Molimo nekog za pomoć – rekao je Stjepan.





Svi koji misle da na neki način mogu pomoći, ili način na koji se kuća može renovirati, ovo je Stjepanov kontakt broj: 091 903 7894.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI