Upravljanje OPG-om: Poljoprivredni proizvođači nisu u potpunosti zaštićeni zakonom

Dinko Špoljarić
(FOTO: Tomislav Milanović)

17.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3295

U sklopu projekta "Rural etno gastro" na Veleučilištu u Požegi održano je niz predavanja u funkciji održivog razvoja. Jedno od njih na temu "Upravljanje OPG-om" danas je održao član Udruge vinara i vinogradara "Veteri Castra" Dinko Špoljarić iz Vetova. On je vlasnik OPG-a 18 godina i došao je studentima prenijeti svoja iskustva.



- Iskustava ima i dobrih i jako gorkih. Još uvijek nam jako nedostaje znanja i kapitala u poljoprivredi. Sudeći po broju studenata na smjeru voćar-vinar-vinogradar postoji interes za te djelatnosti među mladima. Koliko će se njih odlučiti na otvaranje OPG-a ovisi o gospodarskom zamahu u okruženju, a prije svega o zakonodavnoj infrastrukturi koju je država postavila tek u povoje – rekao je  Dinko Špoljarić.


Kaže kako poljoprivredni proizvođači nemaju zakonsku regulativu prema kojoj bi bili zaštićeni i ravnopravni. Uz sve to kaže i da su izvrnuti malverzacijama kupaca i da je jako teško naplatiti prodani proizvod.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI