Učenici trčanjem poručili: Želimo što kvalitetniji život prijateljima s Down sindromom

Utrka "Medaljica Cesarica"
(FOTO: Tomislav Milanović)

15.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6709

"Prijatelj i ja odlučili smo ovo otrčati kako treba i istrčali smo utrku za nešto manje od četiri minute. Ovakve akcije su hvalevrijedne i želimo svim učenicima puno zdravlja i veselja, a djeci s Down sindromom da im život bude što kvalitetniji", rekli su David Sigurnjak učenik Katoličke i Vedran Jambrešić s OŠ Dobriše Cesarića, pobjednici dobrovoljne utrke "Medaljica Cesarica".



40-tak djece iz sve četiri požeške osnovne škole sudjelovalo je u dobrovoljnoj utrci "Medaljica Cesarica"s ciljem podizanja svijesti u lokalnoj zajednici o potrebama osoba s Down sindromom te potaći daljnje uključivanje djece s kognitivnim i drugim teškoćama u redovne škole. Trčali su od OŠ Antuna Kanižlića do OŠ Dobriše Cesarića. Davidu i Vedranu ova kratka dionica nije predstavljala problem jer treniraju nogomet u NK Slavoniji.





- Ideja za utrku mi je došla kad sam bila oduševljena slikovnicom o "Šimi" učenici naše škole s Down sindromom. To me potaknulo da razveselimo naše prijatelje s problemima i da se sve škole udruže i sprijatelje. Priča o "Medaljici Cesarici" će se nastaviti i pozdravljam sve koji su se odazvali i pomogli ovom projektu – rekla je inicijatorica utrke, učenica OŠ Dobriše Cesarića, Lucija Kovač.



- Potrebe učenika s poteškoćama i s Down sindromom jednake su kao i kod svih ostalih. Medaljica Cesarica je nešto novo i želimo da to bude još jedna od stvari po kojoj je naša škola prepoznatljiva. U tome nam je pomogao bivši učenik Matko Ugrin koji je izradio model medaljice. Hvala svima na odazivu i svi ste danas pobjednici – rekla je ravnateljica OŠ Dobriše Cesarića, Zvjezdana Krip.







Pogledajte fotogaleriju s današnje utrke Medaljica Cesarica.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI