Talentirani solo pjevač: Volim zapjevati kod kuće, sam ili pred ukućanima

Blaž Galojlić
(FOTO: Iz privatne kolekcije B.Galojlić)

15.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 13524

Blaž Galojlić 19-godišnji je solo pjevač, učenik četvrtog razreda Srednje glazbene škole u Požegi. Iza sebe već ima jako dobre rezultate na natjecanjima iz solo pjevanja, a i redovit je gost kulturnih manifestacija u Požegi gdje rado demonstrira svoje pjevačke sposobnosti.



- Solo pjevanje je dosta zahtjevno i uz pjevanje potrebno je i pravilno disanje, scenski nastup, pravilno držanje i još dosta stvari kako bi to bilo kvalitetno. S 15 godina sam počeo pjevati u crkvenom zboru gdje je profesorica Branka Horvat primijetila moj talent i predložila mi da upišem  solo pjevanje u Glazbenoj školi Požega i tako je i bilo – priča nam Blaž


Prošle godine osvojio je prvu nagradu na međunarodnom natjecanju za solo pjevače "Lav Mirski" u Osijeku i drugo mjesto na državnom natjecanju u Dubrovniku. Po pjevačkom glasu je bariton, uzora ima mnogo i većinom su to operni pjevači kao što je Bryn Terfel.




- Osim raznih natjecanja i solo nastupa nastupao sam i s Tamburaškim orkestrom glazbene škole s kojim smo bili u Kutini, Slatini, Zagrebu i diljem cijele Hrvatske. Volim i zapjevati kod kuće, sam ili pred ukućanima. Među mladim ljudima gotovo da ne postoji interes za klasičnu glazbu u našoj sredini. Jedino mi polaznici Glazbene škole držimo do toga, a ostali većinom slušaju turbo folk – rekao nam je Blaž.

Mišljenja je da je Glazbena škola Požega jedna od najboljih Hrvatskoj jer kako kaže uvjeti su izvrsni i svatko za svoj smjer ima sve što mu je potrebno, čak i više od toga. Planira studirati i završiti solo pjevanje i baviti se glazbom cijeli život.



- Mislim da ću ako budem ustrajan  moći živjeti od solo pjevanja i da neće biti potrebno tražiti neku drugu karijeru. Na razini Hrvatske imam jaku konkurenciju na natjecanjima i većinom su to djevojke, dječaka ima manje. Ljudi kad čuju da sam solo pjevač ponekad malo čudno reagiraju. Mislim da ću razmisliti o karijeri  rock pjevača – našalio se Blaž.

Svim mlađim ljudima koji žele biti pjevači poručuje da je za to potrebno puno vježbe, bez alkohola i cigareta i ako imate imalo talenta uspjeh je zagarantiran.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI