Učenici s posebnim potrebama dobili dječje igralište: ¨Nastojimo pružiti jednake uvjete svima¨

Igralište je otvorio Luka, najmlađi učenik odjeljenja s posebnim potrebama
(FOTO: Lidija Galić)

10.03.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 4190

Učenici s posebnim potrebama OŠ Julija Kempfa od danas imaju svoj prostor za igru. Naime, svečano je otvoreno dječje igralište za djecu s posebnim potrebama vrijedno 191 tisuću kuna. 153 tisuće kuna osigurala je Nova TV, a 38 tisuća kuna Grad Požega.



- Ovo je veliki dan za nas. U školi nastojimo pružiti jednake uvjete svim učenicima bez obzira na njihove sposobnosti i poteškoće, jednake uvjete za odgoj i obrazovanje, razvoj, druženje i provođenje slobodnih aktivnosti. Stoga nam ovo igralište puno znači jer će pridonijeti druženju djece, razvoju samopouzdanja, motoričkih sposobnosti i ovaj će mali kutak biti oaza za naše učenike - rekla je Kornelija Sabljak, ravnateljica OŠ Julija Kempfa.
- Svi smo bili djeca i danas pamtim vrtić i sprave na kojima sam se kao mali igrao. Sretan sam što smo našom malom pažnjom uspjeli razveseliti djecu s posebnim potrebama i drugu djecu koja će se ovdje igrati. Osjećamo odgovornost da dio onoga čime se mi bavimo i onoga što zaradimo, vratimo u zajednicu. Danas je to vaš grad. Želim djeci puno veselja na ovom igralištu - rekao je Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV.





- Požega je grad djece. Topla ljudska i prijateljska povezanost je ponekad važnija od svih zakona, pravila i natječaja jer nakon jednog ljudskog razgovora i jedne kave dođe do ovakvih projekata. Hvala svima od srca - dodao je na kraju gradonačelnik Vedran Neferović.
Učenici posebnih odjeljenja Kempfove škole zahvalili su im pjesmom, a rezanjem vrpce igralište je otvorio Luka, najmlađi učenik odjeljenja djece s posebnim potrebama.







Pogledajte fotogaleriju s otvorenja dječjeg igrališta u Kempfovoj školi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI