Kup ugostitelja Sv. Grgur: ¨Naši učenici otići će na Jadran s dobrim znanjem o domaćim proizvodima¨

11. Kup ugostitelja sv. Grgur
(FOTO: Tomislav Milanović)

04.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6257

"Pripremala sam se dosta dugo za ovaj kup i nadam se dobrom rezultatu. Sommelierstvo je prosuđivanje, otvaranje i poznavanje vina. Uz to moramo opisati zašto smo odabrali baš tu sortu vina. Moj otac voli vina i od toga se rodila moja ljubav prema vinu. Očekujem da ću biti barem među prvih pet mjesta u kategoriji sommelieri", rekla nam je učenica Obrtničke škole Požega Marina Svetec na 11. Kupu ugostitelja Sv. Grgur koji se danas održava u Domu obrtnika u Požegi.



Učenici Obrtničke škole Požega i škole iz četiri županije Hrvatske natjecali su se u šest kategorija. To su pripremanje kratkih i dugih alkoholnih barskih mješavina, bezalkoholnih mješavina u električnom mješaču, barskih mješavina slobodnim stilom, sljubljivanje vina uz izrađeni flambirani uradak – sommelier junior, te flambiranje slanog i slatkog jela.







- Učenici su morali zadovoljiti tehniku i savladati dobro prepoznavanje okusa, mirisa, začina i boje  i mirise vina. Cilj nam je da naši budući ugostitelji odu raditi na more sa znanjem o našim proizvodima i da naša vina znaju predstavljati u Dalmatinskim krajevima. Interes učenika za Kup ugostitelja je bio jako velik, ali ograničeni smo prostorom. Nekad smo kup održavali u Grabriku kad smo punili dvoranu i imali natjecatelje iz cijele Hrvatske. Sad imamo sredstava koliko imamo - rekao je Zvonimir Škopec, mentor stručni učitelj obrtničke škole.



- Natječem se u flambiranju slanih jela i to zna biti jako uzbudljivo. Učimo nešto novo i prije nisam znala ništa o tome. Tek kada sam krenula u hotelijerski smjer sam naučila nešto o tome i shvatila što je to flambiranje. Potrebno je dosta vježbe, za ovaj kup sam se pripremala mjesec dana, ali očekujem dobre rezultate - rekla je Ivana Abramović iz Obrtničke škole Požega.



Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI