Dvadesetak povijesnih postrojbi za Dan grada, a poslije Uskrsa koncert Thompsona

Silvija Podoljak
(FOTO: Tomislav Milanović)

01.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4767

Bogat program za sve uzraste povodom Dana grada Požege najavili su danas u Gradskoj vijećnici direktorica Ureda turističke zajednice grada Požege Silvija Podoljak i gradonačelnik Vedran Neferović. Od 5. do 18. ožujka organiziran je niz događaja u kojima će se naći za svakog po nešto.

Program počinje 5. ožujka u subotu s besplatnom turističkom šetnjom gradom. Okupljanje će biti ispred Gradskog muzeja Požega u 10 sati. U nedjelju u Gradskom kazalištu Požega, KUD Požega organizira koncert sa svojim tamburaškim, pjevačkim i dječjim skupinama te gostima KUD-a iz Podvinja. Od 7. do 11. ožujka počinju 46. Dani Glazbene škole Požega. 10. ožujka u večernjim satima u 18.30 je otvorenje izložbe "Požeški sandžak-Osijek i šira okolica u osmanlijskom periodu" u Gradskom muzeju Požega.




-Radi se o prikazu kavane iz vremena Osmanlija u Požegi s trbušnim plesačicama, nargilama, turskom kavom i sevdalinkama. Izložba će trajati do 21. travnja. 11. ožujka bit će Sveta misa i godišnjica smrti Kardinala Franje Kuharića u 18.30 u katedrali sv. Terezije Avilske. Za Dan grada u šetališnoj zoni imat ćemo Sajam starih zanata i rukotvorina i Sajam antikviteta u organizaciji Požeške Kronike gdje će bit 60-tak izlagača – rekla je direktorica Ureda TZ grada Požege Silvija Podoljak.


Najavila je i koncert domaćih rock glazbenika "Požeški rifovi" koji će se održati 12. ožujka u Tom klubu,  koncert HKUD-a Vijenac u Gradskom kazalištu Požega 13. ožujka s početkom u 19.30 sati, a 18. ožujka je i završetak službenog programa s predstavom "Sladoled" teatra "Gavran" u Gradskom kazalištu Požega.

Gradonačelnik Vedran Neferović najavio je program za sam Dan grada 12. ožujka.

- U 9 sati je polaganje vijenca na Groblju Svetog Ilije kod Spomen križa Hrvatskim braniteljima, nakon toga i na Trgu 123. brigade. Svečana sjednica je u 11 sati, a potom slijedi  tradicionalni dio proslave na trgu svetog Trojstva s 20-tak povijesnih postrojbi iz Hrvatske i BIH. Pozivaju ih povijesne postrojbe Trenkovi panduri i Grguri. Povijesna postrojba Grguri kasni s nekim stvarima i ovim putem ih pozivam da odrade tu svoju obavezu koju su preuzeli – rekao je gradonačelnik Neferović.

Osim programa za sam Dan grada najavio je tribinu za mlade "Požega iz moje perspektive" u organizaciji Savjeta mladih grada Požege koja će biti održana 8. ožujka, Dane otvorenih vrata Gradske kuće u srijedu 9. ožujka i otvorenje igrališta za djecu s posebnim potrebama u OŠ Julija Kempfa 10. ožujka u 13 sati.

Kao posebnu poslasticu najavio je koncert Marka Perkovića Thompsona čiji je pokrovitelj Grad Požega, a održat će se 15. travnja u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI