Konjogojstvena udruga ¨Valis Aurea¨ ima 79 grla, planiraju radionicu o uzgoju konja

28.02.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 9400

Konjogojstvena udruga "Vallis Aurea" održala je godišnju skupštinu na kojoj je bilo riječi i o planovima rada udruge za 2016. godinu. Udruga postoji od 1995. godine i trenutno broji 29 svojih članova sa 79 grla konja. Od toga je 58 grla hrvatskog hladnokrvnjaka, osam grla hrvatskih posavaca, šest grla hrvatskih lipicanera, 5 grla hrvatskih toplokrvnjaka i 2 grla haflingera.

Udruga već 12 godina sudjeluje na državnim izložbama koje se održavaju u Sunju, Gudovcu i Kloštar Ivaniću što pokazuje kvalitetu konja u udruzi.


Igor Del Vechio


Igor Del Vechio, tajnik udruge, najavio ja plan za 2016. godinu. Rekao je kako će licencirati pastuhe za pripusnu sezonu, napraviti označavanje nove ždrjebadi,a planirani su i posjeti i izlaganje grla na stočarskim sajmovima u Republici Hrvatskoj i drugim manifestacijama na području Požege. Rekao je kako će pokušati organizirati edukativnu radionicu za konjogojstvo i rad s konjima.



Damir Pavković

Svima nazočnima obratio se i predsjednik udruge Damir Pavković koji je rekao kako će se "Zlatne grive Zlatne doline" održati 15.5.2016. godine na stadionu NK Croatije u Mihaljevcima.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI