Doris Pinčić na Plesokazu:¨Ilijana Lončar ostavila je snažan pečat na našu klasu i suvremeni ples¨

Doris Pinčić Rogoznica
(FOTO: Tomislav Milanović)

28.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 15829

"Studirala sam u Osijeku tako da sam dolazila često u Požegu i ostala mi je u jako lijepom sjećanju. Ilijana Lončar je bila moja profesorica na akademiji i ostavila je jedan snažan pečat na našu klasu jer suvremeni je ples približavala na vrlo jednostavan i prirodan način. Sad kad gledam djecu na pozornici vidim da je to nešto vrijedno. Ovaj način kretanja je izuzetno prirodan i ugodan i zato mislim da su ovakvi festivali važni", rekla je poznata glumica i voditeljica Doris Pinčić Rogoznica na 15. Požeškom plesokazu u organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar.

480 plesača, voditelja i koreografa iz 41 plesnog ansambla i 21 grada Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije pokazat će svoje plesno umijeće. Sinoćnja večer bila je u znaku suvremenog plesa i baleta, a danas je na repertoaru show, jazz, hip hop i step večer. U galeriji Ciraki posjetitelji mogu pogledati izložbu fotografija "15 godina Požeškog Plesokaza",  odigrana je i plesna predstava "Ti".




- Plesom se bavim od svoje treće godine. To je moj posao za koji sam se školovao i za koji živim. Ovo je prvi put da je gospođa Ilijana Lončar pozvala jednu profesionalnu plesnu predstavu u sklopu amaterskog druženja svih grupa iz Hrvatske. Vidim puno djece i ples u Hrvatskoj postoji. Danas smo vodili seminar za 150 djece što je jako lijep interes -   rekao je plesni umjetnik, glumac u predstavi "Ti", Ognjen Vučinić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI