Igralište za djecu s posebnim potrebama: ¨Učenicima je nedostajalo rekreacije, jako se vesele¨

defektologinja i učiteljica Tamara Fijan
(FOTO: Tomislav Milanović)

24.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 15007

"Igralište za djecu s posebnim potrebama olakšat će nam i uljepšati nastavu. Primjerice, u popodnevnoj smjeni kad imamo peti sat, djeci često fali rekreacije. Mislim da će im jako koristiti sprave koje će bit prilagođene njihovim potrebama. Oni se već jako vesele što će imati vrtuljak i ostale sprave", rekla nem je učiteljica i defektologinja Tamara Fijan, koja vodi peti razred s posebnim potrebama u OŠ Julija Kempfa.

Igralište za djecu s posebnim potrebama koje će biti otvoreno 10. ožujka financirala je Nova TV sa 153 tisuće kuna i Grad Požega s 38 tisuća kuna.




- Učitelju tjelesnog teško je bilo raditi s razredima djece s posebnim potrebama koja nisu mogla izvesti aktivnost na neprilagođenim spravama. Skupine su imale tjelesni u maloj dvorani što također nije bilo prilagođeno njihovim motoričkim sposobnostima tako da će im ovo biti od velike koristi. Posjećivali smo Sportsko-rekreacijski centar Požega pa su učenici mogli otprilike vidjeti što ih očekuje. Svi se jako veselimo – dodala je Tamara Fijan.


 Radove je danas obišao gradonačelnik Vedran Neferović sa zamjenikom Marijom Pilonom.

- Promjenom ravnatelja škole došle su i brojne aktivnosti. Od humanitarnih susreta koji su održani tijekom zime, ovog igrališta, promijenit ćemo i rampu za ulazak djece u invalidskim kolicima. Zajedničkim naporom ravnateljice Kornelije Sabljak Kraljević, Grada Požege, prijatelja i posrednika nastojali smo uljepšati i olakšati aktivnosti djece s posebnim potrebama – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.



- OŠ Julija Kempfa je jedina škola u županiji koju pohađaju učenici s većim poteškoćama u razvoju. Jako smo sretni što smo uspjeli prikupiti sredstva za ovo igralište i pozivamo sve na svečano otvaranje 10. ožujka. Ovo će biti igralište za djecu iz cijelog grada, a jedna od sprava bit će vrtuljak za djecu u invalidskim kolicima – rekla je ravnateljica OŠ Julija Kempfa, Kornelija Sabljak-Kraljević.



Da sprave sa starog igralište ne propadnu potrudio se domar OŠ Julija Kempfa Ruda Đurčević.



- Nastojimo djeci omogućiti što više aktivnosti za vrijeme odmora. Igralište staro 40 godina prebacili smo na drugu lokaciju da djeca opet imaju mogućnosti penjanja i da rade motoriku koja im je potrebna za daljnji razvoj. Djeca su zadovoljna što sam našao lokaciju gdje ću to smjestiti. Svi su zadovoljni – rekao je Đurčević.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI