Krov nam prokišnjava, nemamo WC, živimo od 1300 kuna mjesečno, molimo za pomoć!

Marija Vernot i Ivan Topalović
(FOTO: Tomislav Milanović)

22.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 24893

Ivan Topalović je 43-godišnjak koji živi u Kaptolu u Školskoj ulici 4 s tetkom Marijom Vernot koja ima 73 godine. Njihovi životni uvjeti su gotovo nemogući. Nemaju vodu ni WC, žive od 1300 kuna mjesečno, a i krov im prokišnjava.

- Ne primam više socijalnu pomoć od 600 kuna i u jako sam lošem stanju. Ovakvi životni uvjeti jednostavno postaju neizdrživi. Završio sam osnovnu školu i ne mogu pronaći posao.  Obratili smo se Općini Kaptol za pomoć, ali oni se oglušuju. Uvijek me netko pošalje u Slavonski Brod ili Novu Gradišku, ali ne krivimo nikog, jednostavno nam treba pomoć, a krovište nam je prioritet – priča nam Ivan Topalušić.







Obraća se svim ljudima dobre volje za pomoć u vidu sanacije krovišta za koje kaže da ne traže neki skupi crijep nego nešto osnovno što će ih zaštiti od kiše.

- WC nam nije prioritet, to će doći postepeno. Sad će ljepše vrijeme pa se možemo okupati i vani. Nije bitna boja ni oblik, može biti i limena tabla samo da se ne borimo s prokišnjavanjem. Stižu nam računi, a mi jednostavno nemamo ništa. Ako mi netko može omogućiti posao također bih bio jako zahvalan – priča nam Ivan.





Nuždu obavljaju u poljskom WC-u, prozori su im također u jako lošem stanju. U hladnijim razdobljima loženje gotovo da nema ni smisla. Prihvaćaju bilo kakvu pomoć i u vidu namirnica i kućnih potrepština.



- Nitko nam ne pomaže jer nema nitko danas uvjete za to. Ja ne mogu ništa raditi, nedavno sam i slomila ruku na tri mjesta. Ne želim se previše žaliti i živcirati svog nećaka da se i on još ne razboli. Moramo živjeti ne mogu se ubiti – priča nam Marija Vernot.





Svi ljudi koji imaju uvjete i volju za pomoć ovo je Ivanov kontakt broj: 098/177-2461.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI