Razriješen Školski odbor Gimnazije u Požegi: Nisu suspendirali ravnatelja Bucića

Pavle Bucić
(FOTO: Mario Nakić)

28.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 10814

Služba prosvjetne inspekcije Požeško-slavonskoj županiji dostavila je zahtjev za raspuštanje Školskog odbora Gimnazije. Za predsjednika povjerenstva imenovan je Željko Obradović, tajnik Skupštine požeško-slavonske žuapnije koji treba provesti redovitu proceduru izbora novog Školskog odbora.

Podsjećamo, Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je u ožujku 2015. godine podiglo optužnicu protiv ravnatelja Pavla Bucića zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave.  Općinski sud u Požegi potvrdio je tu optužnicu na temelju koje je ravnatelj Bucić prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, trebao biti suspendiran.

Školski odbor se žalio na to rješenje, Ministarstvo obrazovanja drugostupanjskim je rješenjem odbilo žalbu, no Školski odbor i dalje ne ispunjava svoju obvezu smjene ravnatelja. Time čini osobito tešku povredu zakona pa je od Ureda državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji zatraženo raspuštanje Školskog odbora.


Nazvali smo jutros ravnatelja Gimnazije Pavla Bucića koji je rekao kako je na sastanku i trenutno nema vremena za komentar. Poslije se nije javljao na mobitel. Zatim smo nekoliko puta zvali računovotkinju OŠ Ivana Gorana Kovačića u Velikoj Antoniju Pavlović koja je posljednja obnašala funkciju predsjednice Školskog odbora, ali nije se javila. Zvali smo i tajnika Županijske skupštine, Željka Obradovića, novoimenovanog predsjednika povjerenstva koji se također nije javio.


Komentare ćemo objaviti kada sugovornici koje smo pokušali kontaktirati odgovore na pozive.

Dodano 29. siječnja 2016. u 9 sati

Javila nam se računovodkinja OŠ Ivan Goran Kovačić iz Velike Antonija Pavlović koja je rekla da dužnost predsjednice Školskog odbora u Gimnaziji Požega obnaša od 23. prosinca 2015. te nema nikakve veze s onim što se događalo prije tog datuma i ne može to komentirati.

Predsjednica Školskog odbora Gimnazije do tog je datuma bila profesorica Duška Galić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI