Kroz logor Bučje prošlo je 300 branitelja i civila; sudbina 22-oje još se ne zna

Obljetnica u Bučju
(FOTO: Požeško-slavonska županija)

17.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 3825

Još uvijek nije poznata sudbina 22 osobe koje su tijekom Domovinskog rata bile zatočene u logoru Bučje. Kroz logor je prošlo oko 300 hrvatskih branitelja i civila. Nakon što su u prosincu 1991. logoraši preseljeni u Staru Gradišku najveći dio zatočenika razmijenjen je 16. siječnja 1992. godine u Pakracu, no obitelji njih 22-oje još uvijek žive u neizvjesnosti.





- Danas se prisjećamo stradanja hrvatskih branitelja i civila na ovom strašnom mjestu gdje su se dogodili strašni zločini.  Postavljamo pitanje: Gdje je pravda? Postavljamo pitanja kada ćemo napokon saznati gdje su naši branitelji i civili koji su ovdje zatočeni? Za njihove obitelji Domovinski rat još nije završio je oni svaki dan žive sa spoznajom da se još uvijek ne zna gdje su njihovi najmiliji – rekao je na obilježavanju obljetnice u Bučju Ferdinand Troha, zamjenik župana.


U počast zatočenicima 11 maratonaca-Glasnika istine istrčali su 18 kilometara dug put od Doma Hrvatskih branitelja u Pakracu do spomen kapelice u Bučju.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI