Građani nezadovoljni službama: ¨Plaća li se i danas parking? Nisu počistili ni ispred dječjeg vrtića!¨

Ostavljen snijeg na raskrižju
(FOTO: Čitatelj)

05.01.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 11191

Snijeg je prestao padati, a temperatura zraka je tijekom prijepodneva porasla i tako pomogla zimskim službama u micanju snijega s cesta i javnih površina. Zadovoljni mogu biti i oni, ali i građani, koji su nas u protekla dva dana obasuli e-mailovima i porukama u kojima kritiziraju rad zimskih službi, sporost i nečišćenje snijega s cesta.

Ovo su samo neke od pritužbi na rad zimske službe Županijske uprave za ceste.

 "Cesta Ašikovci-Knežci jedva da se može voziti automobilom ralica je prolazila, ali nije razgrnula snijeg samo se provozala žalosno."


"Ceste uopće nisu čiste kako se piše po portalima. Podignute su grtalice na ralicama.  Uz Omanovac (selo) se ne može popeti, tako je bilo i na prvi dan snijega, sreli smo nekoliko auta koji zaustavljaju promet, ne zbog opreme.  Šaljem vam slike samo zbog silnih objava o trudu čišćenja. Na benzinskoj crpki djelatnici prate naravno čišćenje ceste i u nedjelju je prva ralica prošla tek između 9 i 10, a čitamo kako su vrijedni cijelu noć."




"Ovako se čiste ceste kad je snijeg, ralica prođe županijskom cestom iz pravca Požege preko Stare lipe za Jaguplije i na najgorem djelu u Staroj lipi gdje se u pola sela odvaja lokalna cesta u pravcu Nove lipe ostavi nanos snijega tako da se osobnim automobilom ne može preko tog nanosa prijeći i da bi bilo uredu da premda taj dio ralica očisti da se može normalno prometovati dok ne dođe ralica koja čisti lokalnu cestu Stara lipa - Nova lipa."

Tijekom dana dobili smo i kritike čitatelja za rad Komunalca Požega.

"Majka sam djeteta koje ide u dječji vrtić Cvjetna livada i zanima me zašto na parkiralištu vrtića nije očišćen snijeg. Situacija se ponavlja svake godine i tek nakon reakcije roditelja i angažiranja medija snijeg bude u rekordnom roku očišćen."

"Zanima me da li se i danas naplaćuje parking u Vukovarskoj ulici budući da izgleda ovako?! Čemu plaćamo svaki dan tijekom cijele godine kad nisu u stanju očistiti parking? Čemu onda služi naplata parkinga?! Da se puni gradski proračun ili da i mi građani imamo nešto od toga?!"





Isto pitanje za rad Komunalca Požega dobili smo i za neke druge parkinge u Požegi poput onih u Njemačkoj ulici ili Ulici dr. Franje Tuđmana. Odgovor smo pokušali dobiti u Gradu Požegi, no tamo su nas uputili da odgovor potražimo kod direktora Komunalca Ante Bekića. On se do objave članka nije javio na pozive. Prije nekoliko odana odgovorio nam je kako se sve radi po prioritetima.

Vezano za problematiku čišćenja cesta za koje je zadužena Županijska uprava za ceste, ravnatelj ŽUC-a odgovara da mu je jasno da bi svi željeli da se počisti prvo ispred njihovih kuća i prilaznih cesti, ali da to jednostavno nije moguće.

- Čistimo 320 kilometara cesta u cijeloj županiji. Za to imamo četiri ralice, a radimo po prioritetima. Propisi kažu da je za 3. zonu prioriteta čišćenje u roku od 24 sata nakon prestanka snijega, ali naravno da se mi toga ne pridržavamo i da čistimo i prije dok pada snijeg. Sve su ceste u našoj nadležnosti sada prohodne, do večeri cestama prolaze manji strojevi koji dodatno proširuju kolnik - rekao je ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak.

Pojašnjava i da je promijenjen zakon po kojemu je dozvoljeno 10 do 15 centimetara neugaženog snijega na kolniku, ali da se toga ne pridržavaju i čim se stvore prilike izlaze na teren.

- Ovo je kompleksna priča, jasno je da ima nezadovoljnih. Snijeg je noćas prestao padati u 1 sat, ne može se očekivati da u 5, 6 sati ujutro sve bude očišćeno. Svako vozilo ima ucrtan svoj itinerer po kojemu radi. Znam da i oni u Sapni i Darkovcu žele ujutro imati očišćenu cestu, ali mi na tom području moramo prvo očistiti cestu do Ljeskovice zbog tamošnjih pacijenata u Domu - rekao je ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI