Biti Trenkov pandur: Bez obzira na vremenske uvjete ne odustajemo od manifestacija

Trenkovi panduri
(FOTO: Trenkovi panduri)

02.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 9291

"Svi radimo volonterski i nemamo nikakvu naknadu. Izdvajamo vrijeme od naših obitelji i svi smo tu iz ljubavi. Ovo što mi radimo to stvarno čovjek mora voljeti" rekao nam je predsjednik povijesne postrojbe Trenkovi Panduri, Vladimir Potnar prilikom obilježavanja osam godina njihovog samostalnog rada.



Trenkovi Panduri jedna su od  najaktivnijih udruga u Požegi. Godinu su završili s 54 razne aktivnosti u Hrvatskoj i inozemstvu.


- Bili smo na inauguraciji predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i na mimohodu i na drugim događajima državnog protokola. Većina aktivnosti  ipak je vezana za Požegu i županiju. Od kada smo se razdvojili od glazbe Trenkovi panduri imamo preko 470 izlazaka. Ove godine dobili smo potporu za rad od Grada Požege, Ministarstva kulture, Hrvatske banke za obnovu i razvoj – dodaje Potnar.


Aplicirali su projekte koji su odobreni i ne planiraju stati na tome. Jedan projekt planiraju aplicirati na Fondove EU. Nadaju se da će im projekt biti usvojen kako bi stekli još bolju materijalnu sigurnost kako bi bili još aktivniji.

- Naše aktivnosti zahtijevaju puno uloženog slobodnog vremena. Ponekad je naporno stajati na jednom mjestu satima, bude i hladno i vruće. Na mimohodu je bilo gotovo 40 stupnjeva što neki članovi jednostavno nisu mogli izdržati. Primjerice, kada dođemo u Njemačku u zimsko vrijeme bude nam jako hladno. Unatoč svemu nismo još odgodili manifestaciju vremenskih uvjeta. Uvijek smo ostali do kraja, kako god je to bilo – pojasnio nam je Vladimir Potnar.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI