Slavonski Bosanci družili se uz specijalitete i glazbu svog zavičaja

Bosansko prelo
(FOTO: Grad Požega)

27.12.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3061

Udruga Komušana iz Brestovca i ove je godine za svoje mnogobrojne članove i prijatelje organizirala tradicionalno Bosansko prelo. Više od četiri stotine Komušana veselilo se uz pjesme svoga zavičaja, igrajući tradicionalne igre i kola te uživajući u bogatom kulturno-umjetničkom programu, prenosi portal pozega.hr.

Riječima dobrodošlice sve nazočne pozdravio je predsjednik udruge Jozo Ilić, a Bosansko prelo otvorio je gradonačelnik Vedran Neferović.




- Čast mi je i zadovoljstvo večeras biti s vama. Vihor nekog prošlog vremena doveo vas je u ovaj dio Slavonije, u općinu Brestovac. Vaša tradicija je dobrodobšla na ovom prostoru, ona je bogatstvo, raznolikost, a ona prava otvorena slavonska duša prihvaća sve raznolikosti – poručio je gradonačelnik Neferović poželjevši svima ugodne blagdane, a Udruzi Komušana uspješan nastavak njihova rada.


Gosti su mogli kušati specijalitete iz zavičaja doseljenih Komušana, dok su se za zabavni program pobrinuli Usorski izvori, Braća Jozić i Izvor Bosne te pjevači narodnih pjesama Anto Ilić Olja i Mirko Ilić uz pratnju glazbenog sastava.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI