Pakrac će graditi treći poduzetnički inkubator: ¨Mjesta nema, jednog investitora smo odbili¨

Poduzetnički inkubator druge generacije
(FOTO: Mario Barać)

23.12.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 2944

U pakračkoj industrijskoj zoni gradit će se treći poduzetnički inkubator, rečeno je to na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

- Interes ulagača postoji i mi smo čak jednoga morali odbiti jer nismo imali traženi prostor, a on nije mogao čekati. Za polovinu iduće godine najavljen je EU natječaj namijenjen poslovnoj infrastrukturi i mi se planiramo javiti na njega. Do tada ćemo pripremiti potrebnu dokumentaciju – kazao je gradonačelnik Davor Huška.

Novi poduzetnički inkubator će se graditi uz zgradu Poduzetničkog centra na površini 1.500 četvornih metara. U njemu bi trebala biti dva veća poslovna prostora namijenjena proizvodnim djelatnostima s tim da bi se, bude li neki od ulagača imao takvu potrebu, mogao pretvoriti u jedan veliki poslovni prostor.


- Mi smo u proračunu za iduću godinu za poduzetništvo osigurali oko 1,1 milijun kuna u što su uračunata sredstva za sufinanciranje novog inkubatora. Nadam se da ćemo uspjeti u našim planovima jer to znači nova radna mjesta. U našoj poduzetničkoj zoni ove je godine otvoreno novih 56 radnih mjesta i to je za nas vrlo važno – dodao je gradonačelnik Huška.


Kažimo i da je poduzetnički inkubator druge generacije otvoren prije samo dvije godine i da je već popunjen. Prostore u dva postojeća pakračka inkubatora sada koristi 16 poduzetnika koji zapošljavaju 80 radnika. U cijeloj poduzetničkoj zoni, u kojoj se uz inkubatore nalazi i nekoliko privatnih tvrtki, zaposleno je 520 ljudi.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI