Bundeve i žito za sv. Luciju: Mjesec dana smo prikupljali materijale, a radove smo završili prošli tjedan

Učenici su ukrašavali bundeve za sv. Luciju
(FOTO: Anđelko Banović)

11.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6508

Povodom blagdana Svete Lucije učenici Gimnazije Požega izložili su svoje radove. Žiri će odabrati najbolje izrezbarenu bundevu "babu Lucu" i ukrasna božićna žita. Izrađivali su ih učenici koji pohađaju izbornu nastavu povijesti, geografije i biologije.







- Mjesec dana smo prikupljali materijale, a radove završili prošli tjedan. Kad se male ruke slože, sve se može. Bilo nas je po četvero u grupi i svim svojim snagama smo to uspjeli napraviti. Bundeve i žita smo izrađivali svakog utorka tijekom dva sata izborne nastave uz pomoć profesorice Sanje Musil i Marine Farkaš – rekla nam je učenica drugog razreda opće gimnazije i jedna od autorica ukrasnog božićnog žita, Paola Žilić.







- Već godinama obilježavamo dan svete Lucije. Učenici izlažu svoje radove i tako prikazuju što radimo tijekom školske godine. Izloženi su i plakati o bundevama, kako nam pomažu u životu, o njihovim vrstama i zašto su ljekovite. Učenici drugih razreda su rezbarili bundeve. Žiri će odabrati najbolje, kao i najbolje uređeno božićno žito. Učenici povijesti držat će svoje prezentacije, a imat ćemo i domaćih pekarskih proizvoda - rekao je voditelj projekta, učenik Gimnazije Požega, Borna Vlašić.

















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI