Kao dom: ¨Knjižnice nisu skladišta, već treći životni prostor¨

Aleksandra Pavlović
(FOTO: GKPZ)

09.11.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4437

Gradska knjižnica i čitaonica Požega ugostila je danas 60-ak knjižničara i ravnatelja iz cijele države na stručnom skupu "Narodne knjižnice u novim prostorima – spoj tradicije i suvremenosti".

- Ova tema nije odabrana slučajno, ove godine požeška knjižnica obilježava 170 godina postojanja, a trenutno traju radovi na adaptaciji starog prostora. Pričamo i o problemima i rješenjima. Knjižnica nije skladište, već treći životni prostor. korisnici danas traže knjižnice koje su udobne za boravak, koje pružaju informaciju, bilo da se radi o staroj knjizi ili o e-izboru građe. Knjižnica jednostavno mora ponuditi ugodan i udoban prostor koji je informacijski dobro opremljen kako bi zadržala korisnika - rekla je ravnateljica požeške Knjižnice i čitaonice Aleksandra Pavlović.







Kaže da će u radovima oko adaptacije požeške knjižnice prvo urediti dvorišni dio, a potom i adaptirati stari dio zgrade u moderni prostor u kojemu će održavati promocije, projekcije i sve što je vezano uz knjigu, ali i puno šire. Na skupu se govorilo o povijesti knjižnice, najvrednijim zbirkama i izdanjima, a od svega najvažnije je, kaže Pavlović, razmjena iskustva.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI