Staza Glavica ponovno će zablistati: ¨Napravit ćemo festival oktanskog sporta¨

Stjepan Peršin i Ferdinand Troha
(FOTO: Vjeran Blašković)

02.11.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 6137

Staza Glavica koja je u sustavu Ministarstva obrane, a koja je nekada bila značajno mjesto na kalendaru automoto utrka, mogla bi već dogodine doživjeti pravu renesansu. Zadnjega vikenda u kolovozu tamo će se održati, kako je najavljeno, festival oktanskih sportova na dva kotača. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za medije u Županiji gdje je čelnike Hrvatskog motociklističkog saveza i organizatore utrke na Glavici, održane početkom rujna, primio dožupan za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

- Mi smo u Gradu, Županiji i požeškim moto klubovima našli prave partnere. Nakon 10 godina kako se utrke na Glavici nisu održavale, a 40 godina nakon prve utrke, ponovno se vozilo. Utrka početkom rujna uspješno je odrađena, napravljeno je puno dobrih stvari, a uočili smo i neke nedostatke koje ćemo ispraviti i napraviti utrke 2016. godine još boljim - rekao je predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza Stjepan Peršin.

- Drago mi je što je Slavonija oktanski živnula, ovdje ima izvrsnih natjecatelja, ali i poklonika moto sporta. Požega može biti centar slavonskog motociklizma. Ako se nađe zajednički jezik s Ministarstvom obrane, u budućnosti može biti još bolje - rekao je Peršin dodajući kako je suradnja s Ministarstvom obrane ove godine bila odlična, zahvalivši se svima koji su tome pridonijeli.


Ove godine na utrkama je vozilo točno 100 vozača u četiri discipline - brzinci, supermoto, skuteri i oldtimeri. Glavni operativci organizacije utrke u Požegi bili su članovi MK Požega čiji se predsjednik Zlatko Jaroš rekao kako će im potpora Grada, Županije i HMS-a trebati i dalje, kako bi nastavili tamo gdje su ove godine stali.


Zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić pozdravio je želju da se oktanska tradicija u punom svijetlu vrati u Požegu te potvrdio da će Grad Požega dati svu potrebnu potporu kako bi se na Glavicu vratio pravi spektakl.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI