¨Ne želim vjerovati u priče da bi u naseljima s većinskim narodom ovaj problem već bio riješen¨

Miroslav Grozdanić
(FOTO: PSzupanija.hr)

15.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4451

Vezano za slučaj prijevoza srednjoškolaca iz Komušine, Laza Ćosinih i Laza Vasinih danas se oglasio zamjenik župana Miroslav Grozdanić.

- Kao zamjenik župana biran ispred srpske nacionalne manjine molim i pozivam odgovorne gradske i županijske čelnike da se što prije pronađe i dogovori kvalitetno rješenje, kako bi osmero djece mogli normalno pohađati nastavu. Kako se radi o mjestima naseljenim većinom pripadnicima srpske nacionalne manjine, ne želim vjerovati u kuloarske priče da bi u sličnom slučaju u naseljima s većinskim narodom ovaj problem već bio riješen - ističe Grozdanić.

Podsjeća da je do sada srednjoškolce s tog područja prevozio APP d.d. Požega. Nakon što je zbog neisplativosti početkom mjeseca otkazao prijevoz, roditeljima i učenicima ostaje da se snalaze kako tko može pa neki prevoze djecu, a neka djeca idu pješice u školu.


Nezadovoljan je što u ovim prigradskim naseljima nema organiziranog javnog prijevoza, iako prema zadnjem popisu iz 2011. godine tamo ima preko 200 stanovnika.


- Istražujući ovaj problem i pokušavajući ubrzati rješenje suočio sam se s prebacivanjem odgovornosti s Grada na Županiju, sa Županije na grad, pa i do toga da srednjoškolski prijevoz zakonski nije obavezan i sl. Djeci i dalje ostaje problem prijevoza do srednjih škola koji su u prethodnom vremenu imali normalno riješen - kaže Grozdanić pozivajući gradske i županijske čelnike da ovaj problem riješe što prije.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI