Marija je najuzornija žena: ¨Sretna sam. Već 10 dana pečemo kolače i pripremamo se za ovo¨

Marija Ribičić iz Grabarja najuzornija je seoska hrvatska žena
(FOTO: Lidija Galić)

11.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 10429

"Sretna sam što sam ponijela titulu najuzornije hrvatske seoske žene. Deset dana već pečemo kolače i pripremamo za ovaj dan. U obitelji nas pod istim krovom žive četiri generacije, od početka su uz mene i velika su mi podrška. Puno toga se danas bodovalo. Prikazali smo sve ono čime se bavimo, a to je tradicionalni način života i sve što sami proizvodimo od kruha, kolača, sira, nadalje", rekla je sa suzama radosnicama Marija Ribičić iz Grabarja, najuzornija hrvatska seoska žena 2015.



34-godišnja Marija u obitelj Ribičić došla je s 19 godina. Znala je da dolazi na veliko seosko imanje gdje svi puno rade i dobro se slažu. Bave se poljoprivredom i stočarstvom. Uz brojne obveze na imanju Marija, suprug Ivica i sinovi Mihael, Stjepan i Fabijan vrlo su aktivni u kulturno-umjetničkom društvu "Poljadija", imaju konje s kojima odlaze na pokladna jahanja, a anagažirani su i u vjerskom životu svoje župe.







Među brojnim nagradama Marija je dobila putovanje u Bruxelles. Poklon je to EU parlamentarke Marijane Petir.



- U našoj obitelji žive dvije snahe i dvije svekrve. Ponosna sam na Mariju. Ona je izuzetna osoba, dobra, vrijedna i sposobna. Mlada je došla u našu obitelj, ali nikad nije bilo nikakvih problema. Međusobno pomažemo jedni drugima i to je naša svakodnevica. Život je prekratak da bismo ga loše živjeli - pohvalila je Mariju njezina svekrva Marija Ribičić.



Izbor za najuzorniju seosku hrvatsku ženu održan je u organizaciji Udruge "Uzorna hrvatska žena" u Velikoj, a za titulu najuzornije natjecala se 23 kandidatkinje iz 12 županija.

Prva pratilja je Martina Medvidović iz Sikirevaca, a druga Božica Miskrić iz Čajkovaca.

Dogodine će domaćin izbora biti u Grabarju. Prije toga, Ribičićevi će Marijinu pobjedu proslaviti, kažu, velikom feštom kao pravi Slavonci.



FOTO Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI