I naše gospodarstvo trpi zbog blokade granice: ¨Nije normalno što nam rade¨

Kamioni Ivana Barabana ne mogu prijeći granicu
(FOTO: Lidija Galić)

25.09.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 6457

Zbog blokade graničnih prijelaza između Hrvatske i Srbije trpe i neki gospodarstvenici iz Požege. Konkretno, ova blokada najviše šteti prijevoznicima te tvrtkama koje se bave uvozom i izvozom u Srbiju i druge istočne zemlje.

- Ovo što rade meni i drugima, to nije normalno. Svi su mi kamioni na granici. Samo čekanje me košta 250 eura po kamionu, a tu su još i drugi troškovi. Proizvođači gube još više. Sad moramo tražiti alternativne metode, koristiti druge pravce koji su dalji i skuplji. Ako se ovako nastavi, neće biti dobro - rekao nam je Ivan Baraban, obrtnik iz Požege koji se bavi prijevozom robe. Zapošljava šest ljudi i ruta preko graničnog prijelaza sa Srbijom im je svakodnevna.

- Jedan kamion već danima stoji u Bačkoj Palanci i ne može prijeći u Hrvatsku. Samo treba prijeći Dunav i tu je vrlo brzo na istovaru. Ovdje u Požegi dva kamiona čekaju puna robe, jedan još od petka. Ako se ovako nastavi, doći će u pitanje nastavak poslovanja na ovim relacijama na kojima radimo - dodao je.







Štetu trpe i proizvođači, kao i dobavljači. U odjelu nabave Zvečeva d.d. doznajemo kako oni imaju zaliha još za tjedan dana, a onda će nastati problemi. Kutjevo d.d. također ima problema zbog izvoza vina i također se nadaju da će se granica što prije odblokirati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI