Mora se uključiti cijela obitelj: ¨Kaže se da je čovjek fizički tu, ali izgubi dušu¨

Udruga LiPa u Požegi
(FOTO: Lidija Galić)

19.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4110

U našj županiji Oko tisuću ljudi s područja Požeško-slavonske županije ima Alzheimerovu bolest. Kako bi ukazali na prisutnost ove bolesti i pomogli oboljelima u liječenju, članovi Udruge LiPa danas u pješačkoj zoni u Požegi dijele ruže i promidžbeni materijal.






Riječ je o akciji "Jesenja ruža za jesen života jer upravo je rujan mjesec oboljelih od Alzheimerove bolesti.


- Jedan od prvih simptoma Alzheimera je zaboravljivost. Take osobe zaboravljaju stvari, zapuštaju osobnu higijenu, ne sjećaju se i ne prepoznaju svoje bližnje, znaju otići od kuće, a ne znaju se vratiti. Fizički je takav čovjek tu, ali kaže se, izgubi se duša. Bolest je neizlječiva i  zbog toga je važna uključenosti cijele obitelji. Potrebno je naučiti živjeti s tim te redovito koristiti lijekove kako bi se usporilo napredovanje bolesti - rekla na m je Vesna Božić iz palijativnog tima LiPa.





Štand na ulazu u Pješačku zonu bit će postavljen do 13 sati, a u organizaciji ovakvih aktivnosti uz članove Udruge LiPa sudjeluju Požeško-slavonska županija, gradovi Pakrac, Lipik i Požega, Dom zdravlja Požeško-slavonske županije te učenici Srednje medicinske škole Pakrac.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI