Raspetljava se klupko; uhićen i drugi osumnjičenik u aferi ¨Požeški sud¨

Općinski sud u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

07.09.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 8904

Policijski službenici PU požeško-slavonske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja grada Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela prijevare i krivotvorenje isprave u vezi članka 37. Kaznenog zakona (Poticanje). Nakon uhićenja je predan u pritvorsku policijsku jedinicu, navodi se u priopćenju iz policije, koje smo dobili nakon poslanog upita, a koje potpisuje službenica PU požeško-slavonske za odnose s javnošću Nikolina Janković.

Neslužbeno doznajemo kako se radi o Draženu Marjanoviću, bivšem zaposleniku suda, koji je navodno upleten u aferu s plaćanjima kazni na Županijskom sudu u Požegi.

Županijskom sudu u Slavonskom Brodu poslali smo pismeni upit za što ga se konkretno tereti. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.


Dodano u 14,30


Iz Županijskog suda u Slavonskom Brodu dobili smo odgovor na naš upit vezan za uhićenje Dražena Marjanovića.

- Povodom Vašeg upita vezano za Dražena Marjanovića iz Požege, obavještavate se da je sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu donio rješenje kojim je s danom 4. rujna 2015. određen istražni zatvor protiv imenovanog zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare poticanjem iz čl. 224. st. 1. i 4. u svezi s čl. 37. KZ/97 i krivotvorenja isprave poticanjem iz čl. 311. st. 1. u svezi čl. 37. KZ/97. te u vezi s čl. 60. KZ/97., a koje je počinjeno tijekom mjeseca lipnja 2008. – navodi se u odgovoru koji potpisuje predsjednik suda Zlatko Mirković.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI