Toni priprema najbolje koktele: ¨Ljudima su atraktivne akrobacije, a u tome sam stvarno dobar¨

Toni Pedić
(FOTO: Facebook)

16.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 5591

Još kao srednjoškolac počeo je pobjeđivati na natjecanjima, a danas, s 19 godina, jedan je od najboljih koktel majstora u zemlji. Bez problema će u trenutku pripraviti jedan od 50 koktela koliko ih je do sada naučio. Trenutačno je u Požegi, na zasluženom odmoru od radne sezone.

- Zavolio sam to još u školi. Puno sam trenirao jer sam uvijek želio naučiti više i bolje – prepričava Požežanin Toni Pedić.

- Najvažnija je spretnost te dobro znati omjere jer se kokteli sastoje od 3-4 različita pića, baze, likera, pirea, sokova i sirupa. Ljudima su uvijek atraktivne akrobacije koje izvodimo, a u tome sam stvarno dobar – dodao je.


Da je doista tako, potvrđuje i činjenica da se Toni, među brojnim natjecanjima, jednom prigodom natjecao i s koktel majstorom iz Argentine Rodrigom Delpechom koji već 17 godina nosi titulu prvaka svijeta.


- Jedno od najboljih natjecanja mi je bilo međunarodno natjecanje u pripremanju koktela u Novom Sadu. Iz Hrvatske nas je išlo petorica. Jedva sam prošao kvalifikacije jer smo dan prije zaružili. Na kraju sam bio drugi, odmah iza prvaka Hrvatske – prisjeća se Toni.

Ljubav prema tom poslu naslijedio je od tate koji je ugostitelj. Obitelj mu je podrška od prvog dana.

- Evo baš je mama zasadila mentu i spremam se pripremiti jedan dobar Mojito – kaže Toni.



Planovi su mu veliki i vjeruje da će se i ostvariti. Budući da su kokteli kod nas popularni uglavnom tijekom ljeta, Toni će najvjerojatnije posao potražiti u nekom drugom gradu pa čak i izvan Hrvatske. Za početak već pregovara za posao u Zagrebu, a ima i ponuda za odlazak u Austriju.

- Vani je to jako dobro plaćen posao. Neki od koktel majstora nemaju potrebu raditi bilo što drugo već žive od natjecanja u spravljanju koktela. Mnogi me zovu, ali najprije želim završiti školu za barmena u Puli. Krećem ove jeseni, a poslije ćemo vidjeti što će biti – završava Toni.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI