Policija dobila pojačanje: ¨Biciklom ćemo se lakše kretati kroz gužve¨

Kontakt policajac na biciklu
(FOTO: Filip Škrga)

13.08.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 11318

Od danas požeška policija dobiva pojačanje. Na terenu će svakodnevno od 0 do 24 sata patrolirarti kontakt policajac na biciklu.

– Prednost ove ophodnje je lakše uočavanje kaznenih djela, sumnjivih osoba ili osoba za kojima se traga, sprečavanje narušavanja javnog reda i mira te prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama. Kontakt policajci će obnašati ophodnje na području grada Požege – izjavio je voditelj odsjeka za javni red i nezakonite migracije Dinko Šulc.

Riječ je o pilot projektu pod nazivom "Policijska biciklistička ophodnja", a u tu je svrhu Ministarstvo unutarnjih poslova dodijelilo PP Požega jedan bicikl marke Giant.







Reflektirajući prsluk policajci ne moraju koristiti osim u uvjetima smanjene vidljivosti, ali kaciga je obvezan dio opreme. U policiji se nadaju kako će korištenje bicikla imati preventivni učinak i pridonijeti povećanju pažnje kod djece i maloljetnika koji sudjeluju u prometu te povećati osjećaj sigurnosti među građanima.



– Bicikl će nam puno pomoći u dolasku na intervencije jer ćemo se lakše kretati kroz gužve – rekao je kontakt policajac Ivan Nikić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI