¨Mještani mi se rugaju jer sam usred dvorišta napravio šator, ali ne znam što učiniti¨

Marinko Janjić živi u šatoru već četiri godine
(FOTO: Filip Škrga)

04.08.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 10085

Marinko Janjić već četvrtu godinu većinu noći provodi u šatoru koji je podigao u dvorištu kuće u Sapni kod Čaglina.

Objašnjava nam kako je na to bio primoran jer nema drugog izbora. Kuća mu je derutna i samo što se nije urušila. S pokojnom suprugom Jelenom, koja je preminula prošle godine, 20 je godina bio podstanar jer kuća nije u njihovu vlasništvu.

– Kuća je stara 250 godina i urušava se iz dana u dan. Bojim se da neće dočekati pravu zimu. Prije godinu dana su se srušila tri zida i potporne grede dok krov noću škripi i propada. Jelenu sam posljednjih godina svaku večer nosio na leđima u dvorište jer sam se bojao da će nas poklopiti. Umjesto zidova sam stavio deke kako bih donekle zimi spriječio ulazak hladnoće – objašnjava nam umirovljenik kroz suze.





U podstanarskom domu jedina prostorija čiji zidovi još donekle podnose težinu krova i greda je boravak od nekoliko četvornih metara u kojem je zemljani pod.

– Dok sam noću u šatoru često se budim i provjeravam stoji li kuća takva kakva je još na mjestu. Bojim se da se ne sruši dok spavam jer mi se u njoj nalaze sve stvari koje posjedujem, a koje nemam gdje skloniti. Nisu to vrijedne stvari, ali meni su bitne. Ondje držim dokumente. Mještani mi se rugaju i nazivaju me pogrdnim imenima jer sam usred dvorišta napravio šator, ali ne znam što učiniti – požalio se Janjić.

Od općine Čaglin već je nekoliko puta za mandata bivšeg načelnika Ivana Đurine tražio pomoć i molio ih da mu dopuste preseliti se u općinsku kuću u Mokreš koju godinama nitko ne koristi. No svaki put su ga, kaže, odbili jer su je dali na korištenje jednoj od udruga s čaglinskog područja.

– Htio sam plaćati najam i režije, a kuću su dali na korištenje lokalnoj udruzi te su u nju navezli smeće i ispred ulaza iskopali septičku jamu – ispričao je Marinko.

Kako doznajemo, Marinku je nekoliko puta bio ponuđen smještaj u domu, ali je on to odbio jer ne želi da se drugi skrbe o njemu.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI