Hladimo se kupanjem u jezerima, sokom od višanja, sladoledom i hladnom kavom

Hrvatko Bilobrk
(FOTO: Klementina Malčić)

17.07.2015. | Klementina Malčić
Pregleda: 10481

Ulice su gotovo prazne već od 11 sati, nema gužva na parkiralištima... vruće ljeto je u punom zamahu. Oni koji nisu na moru sklonili su se u kuće, brčkaju se u bazenima, a osim vodom rashlađuju se na razne načine. Naše sugrađane upitali smo kako se rashlađuju na +36 stupnjeva Celzijevih.


Ivan Rotar

- Iz kuće doslovno ne izlazim osim ujutro kada idem u nabavku namirnica. Vrućine su velike, a meni kao 80-godišnjaku jako smetaju. Vrtoglavice i vrućinu pokušavam ublažiti Andolima i hladnom tekućinom. Većinom pijem hladnu vodu, a uz to pojedem jednu do dvije kugle sladoleda, razne napitke ne smijem piti - otkriva nam Ivan Rotar iz Pleternice.



Željka Herman


Željka Herman iz Novog Sela kod Pleternice kaže da se rashlađuje isključivo s hladnim napitkom bez kojega se ne bi preživjela ove paklene dane.

- Donekle sam zdrava pa na mene ne utječe toliko ovo vrijeme, iako smatram da je starijim osobama pravi pakao. Djeci je također vruće stoga se danas spremamo na jezero u Orahovicu, gdje ćemo ujedno proslaviti rođendan moga sina. Vjerujem da će biti zabavno, a vrućina je zagarantirana. Na bazene ne odlazimo često jer ni ja ni obitelj nismo ljubitelji. Volim ljeto i puno mi je draže nego zima - kaže Željka.


Marijan Križanović

- Vrućine podnosim dobro, ne smetaju mi previše. Pomalo odem na bazene, okupam se zatim kod kuće upalim ventilator i baš uživam. Također pijem dosta gustih sokova. Jedan od dražih mi je domaći sok od višnje koji moja supruga pravi. Naravno, sladoled se ne smije izostaviti, mislim da ga pak previše jedem - rekao nam je uz smiješak Marijan Križanović iz Požege.


Ivana Nekić

- Kako se rashlađujem? - Nikako, ovo je neizdrživo, bježim u hlad i pijem puno hladne vode, pokušavam ublažiti ovu vrućinu, ali mi baš ne uspijeva. Nikuda ne izlazim osim kada moram, na bazene i more ne idem, dane provodim u kući. Djeca se kupaju u bazenu iza kuće dok se ja znojim pored njih - prepričava nam Ivana Nekić iz Jakšića.

- Pijem sokove, pretežno gazirane, a rashlađujem se isključivo klimom. Volio bih otići na bazene, međutim bazeni u Požegi su katastrofa. Djeca vole ići na bazene pogotovo kada je vruće kao danas, stoga na kupanje odlazimo izvan Požege - otkriva Hrvatko Bilobrk iz Požege.


Diana Krpan

Požežanku Dianu Krpan u ove vruće dane jedino što me može rashladiti je hladna kava.

- Inače volim ljeto, stoga pokušavam uživati u njemu na što bolji način. Jedan od načina je da dođem ovako dopodne u grad s prijateljicom, popijem kavu koju volim i opustim se - rekla nam je.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI