Neferović Cesarika nazvao potrčkom; Tomašević: Oni misle da je Andrija Štampar bio željezničar

Vedran Neferović
(FOTO: Lidija Galić)

14.07.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 10031

"Prijedlog za premještanje biste dr. Andrije Štampara došao je od Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. To je i logično, budući da se radi o utemeljitelju javnoga zdravstva. Njegovoj  je bisti stoga i mjesto u dvorištu Zavoda za javno zdravstvo, a ne na željezničkom kolodvoru!  Oformljeno povjerenstvo donijelo je jednoglasnu odluku o premještanju biste, s tim se složila i obitelj te će se to napraviti ovoga ljeta u organizaciji i o trošku Zavoda za javno zdravstvo", odgovorio je na Cesarikove prozivke gradonačelnik Vedran Neferović.

"Bivša vlast zaslužuje mauzoleje za gluposti koje su napravili proteklih desetak godina"

- Kad je u pitanju spominjanje spomenika od potrčkala SDP-a koji u posljednje vrijeme drže tiskovne konferencije i trude se pročitati sve ono što im je bivši gradonačelnik napisao moramo ih podsjetiti da bi najbolje bilo da podignu mauzolej za sve one projekte koji Grad Požegu jako puno koštaju - dodaje.


- Tržnica i poslovni odnos s Adamom koji prijeti sporovima, zgrada Porezne uprave i troškovi koji su nastali, nezakonitosti u naplati spomeničke rente zgradi Pošte, zemljište u Industrijskoj ulici koja su vezana za tvrtku Tofrado u stečaju i uludo potrošenih 700 tisuća kuna za projekt zatvorenih bazena u Požegi, a investitora nije bilo ni na vidiku. Vjerojatno bivša vlast zaslužuje i mauzoleje i spomenike za sve ove gluposti koje su napravili proteklih desetak godina u Požegi - nabrojio je Neferović.


Poručio je Cesariku da ne treba brinuti o projektima ministartsva turizma jer, kaže, od njihove zabrinutosti građani Požege mogu očekivati jedino blokiranje i zaustavljanje i opstrukciju, što je već pokušano u nekoliko navrata.

Tomašević: Je li to Cesarik dobio pravo govora?

- Druga faza Požeške kuće će uskoro biti kandidirana, a prva je već odrađena i vjerujemo da će ovaj projekt, vrijedan dva milijuna kuna, biti gotov do kraja godine uz korektnost i potporu Ministarstva turizma - zaključio je Neferović.



- Je li to Cesarik dobio sad pravo govora pa se javio? Vjerojatno mu je šef na godišnjem pa smije komentirati. Što se tiče turizma Kuća Graševina nije projekt od milijun eura već više od 30 milijuna kuna i to je projekt tri vinogorja. Pobrkao je i ne razumije ni turizam ni gospodarstvo - ustvrdio je župan Alojz Tomašević nakon pressice Marijana Cesarika (SDP).

Za bist Andrije Štampara kaže da će je preseliti jer je on najvažnija osoba u svijetu jer je uspostavio model javnog zdravstva te mu je mjesto pred zgradom Zavoda za javno zdravstvo.

- Andrija Štampar nije željezničar da bi mu bista bila na željezničkom kolodvoru. Pretpostavljam da gospoda Ronko i Cesarik nisu to znali i vjerovali su da je dr. Andrija Štampar željezničar - dodao je župan Tomašević.

Pročitajte što je Marijan Cesarik (SDP) rekao na konferenciji za novinare - Neferovića prozvao vandalom: ¨Kako ovog despota i njegovu bratiju nije sramota?¨



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI