Slavoniju napustio Martinović, trener Bakula vjeruje u podmladak

Igrači Slavonije na prvom pripremnom treningu
(FOTO: Vjeran Blašković)

13.07.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 9016

Nova sezona 3. HNL istok počinje 22. kolovoza, a danas je trener ŠNK Slavonije Marijan Baketa na stadionu uz Orljavu prvi put nakon pauze provjerio spremnost svojih uzdanika.

- Nisu svi danas ovdje, par igrača je još  na moru. Priključili smo dosta juniora, to nam je i glavna preokupacija u klubu, jedino nismo planirali odlazak Josipa Martinovića. Nedostajat će nam, ali imamo dosta mladih igrača koji će popuniti njegovo mjesto - kaže trener ŠNK Slavonija Marijan Bakula.

Najavljuje da Slavoniju u pripremnom razdoblju čeka više jakih utakmica. Igrat će turnire u Pleternici i Oriovcu. - Mi ekipu imamo već formiranu 90 posto, zna se koji su to igrači, a ovi što se trebaju izboriti za svoje mjesto su naši juniori koji znaju naš rad.



Marijan Bakula


- U Pleternici nas očekuju Rudež i Sesvete, a u Oriovcu domaćin, Marsonia i Željo. Još ćemo dogovoriti tri, četiri utakmice zbog mladih igrača. Imam u glavi neke juniore poput Jakeševića i Grbeša, a priključili smo i kadete Grgića i Karačića koji je veliki potencijal. Svi će oni dobiti šansu na ovim prijateljskim utakmicama.

- Očekivanja su uvijek najveća, a nadam se da možemo, samo neka ne bude ozljeda, cilj nam biti među prvih pet - rekao je Bakula.

Predsjednik kluba Krunoslav Prpić kaže kako se ne smiju ponoviti pogreške od prošlog ljeta kada su ih iznenadile neke stvari. - Skupljali smo se hodu, promijenio se trener, uvukla se neka nesigurnost i to je rezultiralo lošim startom. Na polusezoni smo bili jedno mjesto iznad ispadanja, potom smo doveli nekoliko igrača, posložili se i tako treba nastaviti.

Dodaje da za sada ne planiraju ambicije postaviti na višu ljestvicu i igrati za drugu ligu.
- Ne treba biti neki megaloman, to može biti program kroz nekoliko godina, prvo se treba posložiti ekipa, klub i igrači. Kad ovi naši mladići stasaju i priviknu se na seniorski nogomet, ako se ukaže prilika za više, sjest ćemo i razgovarati -  zaključio je Prpić.

Podsjetimo, ŠNK Slavonija proljetos je završila na 6. mjestu 3. HNL istok.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI