Studenti i profesori proći će edukaciju o sljubljivanju hrane i vina

Dinko Zima, v.d. dekana Veleučilišta u Požegi
(FOTO: Lidija Galić)

09.07.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7187

Rural–Eno–Gastro (REG): Stručno obrazovanje u funkciji održivog razvoja novi je projekt požeškog Veleučilišta koji, s ciljem unapređivanja kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Vrijednost projekta je oko 920 tisuća kuna od kojih su 870 tisuća kuna bespovratna sredstva.






- Cilj je promijeniti ishode učenja na nivou samih programa i kolegija na biotehničkim znanostima, odnosno Prehrambenoj tehnologiji i Vinogradarstvu, vinarstvu i voćarstvu. Projekt je usmjeren podizanju kvalitete nastave, a u njega je uključeno sedam profesora s požeškog i dva s brodskog Veleučilišta te 30 studenata. Svi će oni proći edukaciju o ishodima učenja te sljubljivanju hrane i vina – pojasnio je v.d. dekana Dinko Zima na početnoj konferenciji projekta održanoj u klijeti Veleučilišta u Podgorju.


Oko 200 tisuća kuna namijenjeno je za kupovinu informatičke opreme za e-učionicu koju će studenti koristiti i nakon same provedbe projekta, a predviđena je i kupovina laboratorijske opreme za mikrobiološka istraživanja na ova dva studija.

- Izradit će se i mobilna aplikacija koja će studentima omogućiti prijavu ispita te informiranje studenata putem kratkih poruka. U sklopu učionice studenti će imati mogućnost kontaktirati s nastavnicima putem video-linka. Prateći nove tehnologije kvaliteta nastave na Veleučilištu značajno će se podići, a dobit ćemo i povratne informacije od poduzetnika gdje promijeniti biotehničke studije i integrirati u njih teme ruralnog razvoja i enogastronomije – pojasnio je Berislav Andrlić, v.d. prodekana za razvoj.





Projekt je počeo 18. lipnja i trajat će 15 mjeseci. Provodi se u suradnji s Veleučilištem iz Slavonskog Broda čiji je dekan Josip Jukić potpisao danas Sporazum o suradnji s požeškim dekanom. Ovo je četvrti EU projekt koji se uspješno provodi na Veleučilištu u Požegi.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI