Prvo požeško natjecanje u ispijanju piva: Dođite u Slavonac i osvojite nagrade!

Dođite u Pivnicu Slavonac!
(FOTO: Aleksandar Grlić)

26.06.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 12740

"Pravilo je samo jedno: trebate u što kraćem vremenu popiti pola litre piva. Što se tiče ekipnog dijela natjecanja, ekipu sačinjava pet natjecatelja koji štafetno ispijaju pivo. Kad jedan popije, drugi može nastaviti", objašnjava Igor Čorković, gazda Pivnice "Slavonac" jednostavna pravila prvog požeškog natjecanje u brzinskom ispijanju piva nazvanom "Kriglana".

Kvalifikacijski dio natjecanja počinje večeras u 20 sati. Povedite ekipu u "Slavonac" i uživajte u odličnoj atmosferi uz Osječko pivo, ali i preko 30 vrsta drugih piva.




Kotizacije nema, jedini je uvjet da ispijete pola litre piva po pristupačnoj cijeni od 11 kuna. To nije sve. Vesela atmosfera vas očekuje tri petka za redom. Večeras, 26. lipnja se održavaju kvalifikacije, a 3. srpnja eliminacijski dio "Kriglane". U petak 10. srpnja je pak veliko finale u kojem možete osvojiti bogate nagrade. Dođite u Pivnicu Slavonac smještenu u preko puta Gradskog muzeja, prijavite se ekipno ili pojedinačno ili samo navijajte. Sve će začiniti i nastup požeškog Ritam benda.


- Ideja mi je došla na pamet kad sam gledao film o čovjeku koji je morao postati prvak Njemačke u ispijanju piva da bi dobio nasljedstvo od djeda, vlasnika velike pivovare. Ja nemam djeda koji u Njemačkoj ima pivovaru, ali eto, došao sam na ideju - otkriva Čorković kako je došlo do ideje za "Kriglanu".

- Danas je kvalifikacijski krug. Svi koji dođu i uspiju ispiti pola litre iz krigle su kvalificirani za sljedeći krug. Kasnije će biti moguće pripetavanje u slučaju da imate jednako vrijeme ispijanja. Osječko pivo je sponzor svega. Očekuju se bogate novčane nagrade u finalu, kako pojedinačno, tako i ekipno. Tu su i poklon nagrade Osječkog piva. Ekipno će prva nagrada biti 1.000 kuna za prvake, za drugo mjesto je 500 kuna. Pojedinačno prva nagrada je 500 kuna, a druga 250 kuna. Biti će dobra atmosfera. Večeras će nas zabavljati grupa Ritam bend i Marko Musil s rock programom. I u polufinalu nas očekuje ista stvar, imamo hostese i prigodne poklone za zadnju večer u ugodnoj atmosferi pivnice Slavonac koja je već dobro poznata svim Požežanima - poručuje gazda Igor.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI