Konjički turnir trostruko jači nego lani: ¨Godinama smo stjecali reputaciju da bismo to postigli¨

25.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 15767

Tradicionalni konjički turnir u organizaciji Konjičkog kluba Pleternica i Grada Pleternice očekuje nas nadolazećeg vikenda na Hipodromu. Ove je godine svoj dolazak najavilo više od 30 natjecatelja iz Slovenije, Slovačke, Mađarske, Estonije, SAD-a i Hrvatske.

- U odnosu na prošlu godinu konkurencija je utrostručena. To je rezultat našeg višegodišnjeg rada, stjecali smo reputaciju i turnir je prepoznat među konjičkim klubovima u cijelom svijetu. Amerikanac Eric Broms je čuo za naš turnir i odlučio je "potegnuti" čak iz Sjedinjenih Američkih Država do Pleternice samo radi ovog natjecanja. Imamo i Slovenca Mihu Tavčara koji je bio osmi na Svjetskom prvenstvu, a to je odličan uspjeh na natjecanju među 80 najboljih iz cijelog svijeta. Ponovno će nam doći i prošlogodišnji pobjednik Robert Kiss iz Mađarske - rekao nam je Domagoj Katić, direktor Međunarodnog konjičkog turnira u Pleternici.

Turnir počinje u petak poslijepodne i trajat će do nedjelje navečer. Osim samog natjecanja jednoprega i dvoprega, organizirani su i razni popratni sadržaji. Tu je Sajam gospodarstvenika, koji će se ipak održati u subotu u 17 sati (prvotno je bio najavljen za 10 h, ali je termin pomaknut), te Sajam udruga u nedjelju. No, to nije sve!


- Ovih dana se dovršava nova šetnica skroz do Hipodroma koji je također proširen. Izgrađena je pješačka staza i novo parkiralište. Taj ćemo prostor iskoristiti za sajmove gospodarstvenika i udruga. Za djecu će tijekom subote i nedjelje biti organizirano besplatno jahanje. Siguran sam da tko god dođe ovog vikenda na Hipodrom, nitko se neće vratiti kući bez dojmova, za svakoga će biti ponešto. U suradnji s pleterničkom konjogojstvenom udrugom, nakon turnira u nedjelju će biti održana utakmica slavonskim kolima i tekličko jahanje. Veseli me što se odazvalo toliko vozača ove godine, jako je lijepo vidjeti toliko zastava i vrsnih natjecatelja. Nadam se da će doći i dosta publike jer ovo bi trebao biti naš najveći turnir dosad - zaključuje Katić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI