¨Gradska blagajna se osiromašuje; Pleternica je pred bankrotom¨

HDSSB, konferencija za novinare
(FOTO: Lidija Galić)

24.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4507

"Infrastrukturne preduvjete za razvoj gospodarstva u Pleternici stvaramo 25 godina bez rezultata. Nije li 25 godina puno ili možda nešto radimo loše? U 2014. godini Grad Pleternica je za savjetodavno-konzultantske usluge platio 184 tisuće kuna. Protiv bivše sisačke županice Marine Lovrić Merzel zbog 104 tisuće kuna za iste takve usluge podignuta je optužnica. Život na visokoj nozi na račun građana, pogodovanja, osobna korist. To je to - ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare HDSSB-ov član pleterničkog Gradskog vijeća Vlado Milković.

Dodao je da su HDSSB-ovi vijećnici dobili odgovor na upit u kojem je potvrđena informacija da jedino troje zaposlenika Hrvatske knjižnice i čitaonice u Pleternici nisu dobili Božićnice za razliku od drugih djelatnika gradske uprave i gradskih ustanova te smatra da gradonačelnica tako drži pokornima dio službenika.

Dražen Soldo ponovio je i ovom prigodom da gradonačelnica u svom poslovanju prekoračuje ovlasti te bez odobrenja Gradskog vijeća raspolaže većim iznosima novca nego što joj to zakon dozvoljava.


- U dvije i pol godine nije nas nijednom pitala smije li se financirati nešto što prelazi iznos od 70 tisuća kuna. Najnoviji je primjer uređenje zgrade gradske uprave. Uzima si prevelike ovlasti. Pitam se kako to DORH ne primjećuje. Nažalost, Pleternica je pred bankrotom. Ne bih htio da se to dogodi, ali gradska se blagajna debelo osiromašuje - tvrdi Soldo.


- Nemam se namjeru prepucavati s HDSSB-om preko medija. Dala sam im točnu informaciju na Gradskom vijeću vezanu za konzultantske usluge koje su se odnosile na izradu projekata koje smo imali u provedbi. Što se tiče Božićnica koje nisu dobili djelatnici knjižnice na to nemam komentar. Dobili su odgovor koji su od mene tražili - rekla nam je prozvana pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

Na Soldine tvrdnje da krši zakon pri raspolaganju novcem iz gradskog proračuna Jozić kaže da svoj posao obavlja sukladno važećim zakonskim propisima.

- Na svaki od ovih upita sam dala već odgovore na vijeću. Imam toliko većih projekata, obveza i poslovnih aktivnosti koje radim za dobrobit građana Pleternice i nemam se namjeru preko medija objašnjavati s HDSSB-om - zaključila je.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI