Požega upotpunjava pred i posezonu: ¨Ciljamo na Slovence i Austrijance¨

Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege
(FOTO: Lidija Galić)

06.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4982

Požega je postala jedna od 39 hrvatskih destinacija koja posjetiteljima nudi atraktivne sadržaje u pred i posezoni (PPS). Pilot projekt PPS destinacija krenuo je lani, međutim, zbog nedostatka smještajnih kapaciteta požeška Turistička zajednica nije se mogla kandidirati za PPS destinaciju.

- Povezali smo se s općinama Sibinj i Brodski Stupnik s kojima smo osnovali PPS klub Aurea Pannonia i obuhvaća turističke zajednice Požege, Velike, Pleternice, Kutjeva, Lipika, Pakraca te općina Kaptol, Sibinj i Brodski Stupnik - pojašnjava direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Dodaje da će na ovaj način zajedno promovirati našu destinaciju kreirajući zajedničke događaje i manifestacije te poticati suradnju privatnog i javnog sektora.


- Cilj je da se županije povežu, a ne da svaka ima svoju posebnu priču. Nas i Brodski Stupnik povezuju vina i biciklističke staze. Znamo da u Slavoniji ne postoji pred i posezona već je kod nas sezona tijekom cijele godine. Međutim, cilj je što više popuniti sadržaje prije srpnja i nakon rujna. Dva su ključna proizvoda na koje ćemo se bazirati, a to su gastronomija i enologija i cikloturizam, a ciljana skupina su nam turisti iz Slovenije i Austrije - kaže Podoljak.


Ističe da je naše podneblje posebno zanimljivo biciklistima zbog geografskih karakteristika, smještajnih kapaciteta koji su prilagođeni upravo njima, na ovom se području održavaju brojne biciklističke utrke i zbog toga je naglasak stavljen upravo na cikloturizam.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI