Grozdaniću najviše glasova, Džakula drugi; u Pleternici samo 1 glasač

Miroslav Grozdanić
(FOTO: PSzupanija.hr)

01.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 8558

Od ukupno 6.874 registrirana birača, pripadnika srpske, češke, talijanske i mađarske nacionalne manjine u Požeško-slavonskoj županiji, jučerašnjim izborima za predstavnike nacionalnih manjina i predstavnike u vijećima nacionalnih manjina odazvalo ih se 808 ili 12 posto. Najbolji odaziv u našoj županiji zabilježili su Mađari (42 posto) dok je srpska nacionalna manjina, koja je ujedno najbrojnija, zabilježila najslabiji odaziv - 10 posto.

Od 5.617 birača, pripadnika srpske nacionalne manjine u Požeško-slavonskoj županiji ih se odazvalo 580. Najviše glasova osvojio je aktualni dožupan Miroslav Grozdanić (327), a drugi je Veljko Džakula (221). Goran Hruška osvojio je najviše glasova među Česima (43), Mihael Miler među Mađarima (34), a Josip Bartoluci među Talijanima s 52 glasa.

U gradu Požegi izborima se odazvalo 117 birača ili 9 posto pripadnika srpske nacionalne manjine. Najviše glasova osvojio je Vidomir Gavrić (93), a samo jedan glas manje Borivoj Miljević. Slijedi Željko Rajčević s 91 glasom te Branka Bosanac i Gojko Nenadović s 90 glasova svaki.


U Pakracu se odazvalo 10 posto birača srpske nacionalne manjine, a najveći broj glasova osvojio je Goran Labus (92). Bolji odaziv izborima u Pakracu zabilježili su Talijani, kojih je izašlo 100, odnosno 24 posto, a najviše glasova osvojio je Antun Bruneta (56). Među pakračkim Česima pobijedila je Slavica Plavček s 21 glasom.


U Lipiku se izborima odazvao 151 birač srpske nacionalne manjine ili 13 posto, a najviše glasova osvojio je Milorad Buzdum (91). Među lipičkim Talijanima glasovalo je samo 10 birača ili 6 posto, a svih 10 glasova osvojio je jedini kandidat Ivan Zandona. Među lipičkim Česima također se odazvalo 10 birača ili 6 posto, a svih 10 glasova osvojio je jedini kandidat Miroslav Prhal.

U općini Brestovac izborima se odazvalo 43 pripadnika srpske nacionalne manjine ili 11 posto popisanih birača. Pobijedio je Stevo Rogulić s 20 glasova. U općini Čaglin je glasovalo 30 pripadnika srpske nacionalne manjine, odnosno 12 posto, a najviše glasova (15) osvojio je Mišo Radosavljević. U općini Jakšić odazvalo se 23 pripadnika srpske nacionalne manjine ili 13 posto, a pobijedio je Zoran Vujasinović s 18 glasova. U gradu Kutjevu je glasovalo 22 birača, pripadnika srpske nacionalne manjine ili 11 posto, a pobijedio je jedini kandidat Mirko Stojnović s 20 glasova. U općini Velika je glasovalo 25 pripadnika srpske nacionalne manjine, odnosno 11 posto popisanih birača. Najviše glasova osvojio je Momir Basarić (13).

U gradu Pleternici od 213 popisanih birača, pripadnika srpske nacionalne manjine, izborima se odazvao samo jedan glasač koji je glasao za jedinog kandidata Nenada Milanovića.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI