Evo kako je Damir Kovačević (HNS) odgovorio na optužbe Živog zida

Ivica Bilmez, Damir Kovačević i Tamara Puač
(FOTO: Lidija Galić)

28.05.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 10312

"Ne mogu vam odgovoriti na to, obratite se glasnogovornici", glasio je odgovor Damira Kovačevića, direktora požeške Elektre i predsjednika županijskog odbora HNS-a na pitanje može li odgovoriti, komentirati ili demantirati optužbe koje je jučer, prilikom prosvjeda Živog zida održanog ispred požeške Elektre, iznio potpredsjednik Živog zida Damir Trnačić.

Trnačić je optužio HEP i Hrvatsku narodnu stranku za nepotizam i dijeljenje poslova u HEP-u stranačkim podobnicima, a među ostalim najavio i sudske tužbe protiv HEP-a. Takve optužbe nisu ništa novo, upišete li u internet tražilicu HNS i HEP, dobit ćete kao rezultat cijeli niz podudarnosti, odnosno HNS-ovih kadrova na vodećom pozicijama u HEP-u i njegovim tvrtkama kćerima. Vrlo često će kao rezultat iskočiti i razne afere. Zanimao nas je odgovor čelnog čovjeka HNS-a Požeško-slavonske županije, ujedno i direktora lokalne članice HEP grupe. Kovačević nam je, nažalost, "poklopio" mobitel prije nego li smo ga stigli pitati: Kojoj glasnogovornici da se obratimo, onoj HEP-ovoj ili HNS-ovoj?

Razumijemo još nekako da nam se gospodin Kovačević ne može obratiti kao direktor Elektre zbog internih pravilnika HEP grupe, ali nadamo se da će odgovoriti kao političar iz "narodne" stranke. Poslali smo mu ponovno upit SMS-om i pokušali ga ponovno dobiti na telefon, ali bezuspješno. Ako dobijemo ipak nekakav konkretniji odgovor od onoga "Ne mogu vam odgovoriti", objavit ćemo ga naknadno.


Dodano u 14,47 - HNS: Živi zid koristi ljude u nevolji za osobni politički probitak


Iz PR ureda Središnjeg ureda HNS-a stigao nam je anonimni odgovor koji prenosimo u cijelosti:

Optužbe Živog zida ne samo da su neistinite i neutemeljene, nego su prije svega zlonamjerne. HNS kao konstruktivan partner u Vladi RH ima odgovornost prema svojoj zemlji i prema ljudima koji ovdje žive, što pokazujemo doprinosom pronalasku i provođenju rješenja koja idu ka boljitku i napretku naše zemlje i života svih njenih građana. S druge strane, Živi zid je organizacija koja koristi ljude u nevolji za osobni politički probitak, između ostaloga pozivajući i na rušenje zakona i Ustava RH, a akcija kojom ilegalno priključuju struju je opasno kazneno djelo koje može ugroziti ljudske živote. Stoga pozivamo institucije koje trebaju reagirati da reagiraju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI