Požeška vojarna otvorila svoja vrata: ¨Sad kad ovo vidim odlučio sam – idem i ja u vojsku¨

Ivan Protić
(FOTO: Lidija Galić)

27.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 14574

"Inače me jako zanima vojska, rat i sve u vezi toga. Nikad do sada nisam imao priliku vidjeti vojna vozila iznutra i oduševljen sam. Nisam ni znao koliko je tu tehnike i opreme", kaže Ivan Protić, učenik osmog razreda OŠ Dragutina Lermana, Brestovac.

On je je danas s kolegama iz svoje škole posjetio požešku vojarnu u kojoj se u povodu Dana Oružanih snaga RH održava Dan otvorenih vrata.

- Sad kad vidim ova vozila i opremu odlučio sam – idem i ja u vojsku – dodao je oduševljeno.





Među brojnim Požežanima koji su tijekom prijepodneva posjetili vojarnu su i Mario Stipančević i njegov četverogodišnji sin David.

- Čuo sam da se u vojarni održava Dan otvorenih vrata i odlučio sam doći sa sinom. Prvi put sam ovdje i super mi je. Lijepo je znati da imamo ovako dobru vojnu opremu. Vidim da je i sinu uživancija sve to razgledavati - rekao nam je Mario Stipančević.



Vojna su se vozila posebno svidjela i četverogodišnjem Gabrijelu. U obilazak vojarne došao je s mamom Ivonom i tetom Ivanom.

- Moja je sestra bila u vojsci i sve nas to jako zanima. Gabrijelu se najviše sviđaju transportna vozila. Doduše, on misli da su to transformeri – kaže Ivona Varga Šošić.



- Danas se obilježava 24. obljetnica Oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske kopnene vojske. Ovdje u požeškoj vojarni izložena su sredstva koja su po novoj strukturi pridodana oružanim snagama nakon ulaska u NATO i Europsku uniju. Tu smo daleko napredovali. Ljude najviše zanima upravo ta nova tehnika, a to su četiri kategorije MRAP vozila koja su došla prije godinu i pol i kod nas se vrši obuka za vozače i servisiranje tih vozila. To su sofisticirana vozila koja se koriste i u mirovnim misijama i za obuku – pojasnio nam je pukovnik Vilko Pavelić, voditelj Odsjeka za prometnu službu u Središtu za obuku i doktrinu u Vojarni 123. brigade Požega.

















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI