Pleternica dobiva još jedan srednjoškolski odjel: Upisivat će buduće kuhare i konobare

Pleterničko odjeljenje Ekonomske škole Požega
(FOTO: Lidija Galić)

22.05.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 8724

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrilo je upise u dislocirani, miješani razredni odjel Obrtničke škole za smjerove konobar i kuhar u Pleternici. Nastava će se održavati u Osnovnoj školi fra Kaje Adžića, a praktični dio u Dječjem vrtiću Tratinčica.

- Očekivala sam da će ministarstvo to odobriti još za proteklu školsku godinu, međutim drago mi je da je to sada učinjeno. Mi smo osigurali uvjete za nastavu i praktični dio, inače to ne bismo ni dobili. Interes roditelja je dobar s obzirom da su konobar i kuhar tražena zanimanja, pogotovo tijekom sezone na moru i oni relativno brzo dolaze do posla. Vjerujem da ćemo brzo popuniti jedno razredno odjeljenje od 28 učenika koji će ove godine upisati prvi razred u Pleternici - rekla nam je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

U Pleternici već pohađa jedan dislocirani odjel Ekonomske škole, zanimanje administrativni referent, koji će sada upisati 2. i 3. razred. Uz nove prve razrede i još jedan miješani odjel kuhara i konobara, od sljedeće će školske godine u zgradi pleterničke osnovne škole biti stotinjak srednjoškolaca. Gradonačelnica Jozić se nada da će im ministarstvo odobriti i jedan odjel za djecu s poteškoćama, miješanog smjera kuhar-slastičar. Međutim, konačno rješenje bit će osnivanje Srednje škole Pleternica.


- Mi još uvijek čekamo da se raspiše natječaj kako bismo mogli kandidirati projekt obnove nekadašnje zgrade Sloge i prenamijeniti ga u srednjoškolski centar. Taj je projekt vrijedan preko 20 milijuna kuna i mi za njega moramo pronaći sredstva preko europskih fondova ili naših nacionalnih natječaja. Sretna sam što se sad već djeca mogu kod nas upisivati, ali bit ću još sretnija kada realiziramo projekt srednje škole u Pleternici - ustvrdila je gradonačelnica Jozić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI